måndag 1 april 2013

Påsk!

Påsken är snart slut! Som vanligt när det är helg får man varva arbete och nöjen! Städning och matlagning, påskfirande och utevistelse i en salig röra! Härliga dagar på det hela taget!
 
 
Några av barnen gick påskgubbe! Tänk att få så mycket godis på en gång!


Barnen orkade förstås inget eftermiddagskaffe på påskafton men vi vuxna festade på bland annat en Skotsk tårta. En god och mycket enkel tårta av mandelmassa.
 
8 bitar:
 
500 g mandelmassa grovrivs och blandas med 1 ägg och en äggvita. Bred ut 2/3 av smeten till en rundel (ca 22 cm i diameter). Resten spritsas runt rundeln och i mönster på tårtan. Gräddas i 150 graders ugnsvärme i ca 30 minuter. Lägg på frukter - t ex konserverade persikor. Det behövs ingen grädde till men det är gott om man så önskar!


 
Påskmat på påskaftons kväll: köttbullar, prinskorvar, janssons frestelse, tre sorters sillar, gravad lax och kallrökt lax, hovmästarsås och pepparrotstårta. Ägg förstås och lite bröd och ost. Ganska snabbt att få i hop och sen har man mat hela påskhelgen! Skönt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar