fredag 19 april 2013

Laxwok och lite mer vår!

Det är lite segt för våren i år! Värmen vill inte riktigt komma! Lite, lite händer det i alla fall. Vi blev glada när vi såg att snödropparna hade tittat fram igår!
 
 
Det är i alla fall härligt att snön är borta! En sandhög i ena hörnet av trädgården (sanden ska förhoppningsvis hamna under plattor som ska läggas senare i vår) är 2-åringens favorit. Där kan han sitta länge och ösa sand i sina lastbilar och prata för sig själv!

 
Nästa års ved har levererats och ligger i en stor härlig hög på uppfarten! De lite större barnen gillar den förstås! Den kan bli lite allt möjligt - igår blev den ett berg som skulle bestigas många gånger. När man klättrat färdigt kan man leka att man är slav som ska plocka upp all ved som rasat ner!

 
Har provat ett nytt laxrecept. Det var så gott att det platsar en fredagkväll!
 
 
Grön laxwok med parmesan:
 
4 p
 
1 strimlad purjo
1 tärnad zucchini
1 strimlad fänkål
2 msk olja
600 g laxfilé skuren i små tärningar
1 tsk salt
1 krm peppar
50 g parmesan
 
Woka grönsakerna. Ta upp dem på fat.
Woka laxen.
Blanda försiktigt allt och krydda.
Lägg över parmesanflarn.
 
Servera med dillolja! Hoppa inte över den för det är den som gör hela rätten. Om det finns barn som inte gillar oljan kan man blanda crème fraiche med salt och dill och servera som alternativ.
 
Dillolja:
1 knippe dill
0,5 röd chilifrukt
0,5 tsk salt
0,5 dl olja
 
Kör allt i mixer
 
Servera med ris eller vitt bröd.

2 kommentarer:

 1. Hej
  Våren är så efterlängtad. Skönt att se lite fina blommor. Här har det varit varmare och skönare än på så lång tid. Snön smälter fort nu. Men jag förstår att ni kanske är van vid en tidig vår, för visst bor ni söderut? Alltså söderut från Umeå iallafall! Tack för ett nytt recept. Jag som verkligen älskar dill måste absolut prova.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bor söderut jämfört med er och våren kommer kanske lite tidigare här. Men i år har det varit väldigt segt tycker jag. Fast nu verkar det ha släppt - man ser från dag till dag att det händer mycket! Hoppas ni gillar laxwoken hemma hos er också! Här var det blandade omdömen - de som inte vågade ta på dilloljan tyckte inte så värst om den - den blir lite smaklös utan oljan! Vi andra älskade den!

   Radera