måndag 7 maj 2012

Thaikyckling

I lördags blev det Thaikyckling och nudelsallad. Hittade receptet i ICAs Buffé. Det blev toppengott!

Marinad

Gör så här


  1. Skär varje kycklinglårfilé i 3–4 bitar.
  2. Marinad: Blanda marinaden. Lägg ner kycklingbitarna och marinera i minst 30 minuter.
  3. Trä på spett och grilla/stek runt om ca 15 minuter, tills kycklingen är klar. Servera gärna med nudelsallad, se receptet Krispig nudelsallad.


    Vi struntade i att använda grillspett eftersom vi grillade i ugnen. Nudelsalladen gjorde vi inte heller enligt receptet pga att vi inte hade hemma ingredienserna till den. Vi tog en påse wokgrönsaker istället och blandade i glasnudlar. Gott det också.

Till efterrätt gjorde en av sönerna chokladmousse. Det blev både en vit och en vanlig som han varvade lite snyggt i vinglas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar