lördag 5 maj 2012

Fredagsmys!

Provade att göra sparrissoppa igår kväll. Hittade receptet i senaste Buffé och det var precis lika gott som det såg ut på bilden! Två av barnen tyckte att soppan var jättegod och de som inte var lika förtjusta åt litegrann och gjorde sedan räksmörgåsar.

4 p
500 g grön sparris
1 stor gul finhackad lök
1 msk smör
3/4 dl vitt vin
8 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 dl crème fraiche

Fräs löken i smöret och tillsätt vin, vatten och fond.
Skär sparrisen i bitar och lägg undan knopparna.
Koka sparrisen mjuk i buljongen.
Mixa till en slät soppa och tillsätt crème fraiche och ca 2 msk pressad citronsaft.
Smaka av med salt och peppar.

Brödkrutonger:
Skär vitt bröd (gärna dagsgammalt) i bitar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rosta i 200 grader tills de fått fin färg.

Servera med räkor, brödkrutonger, en klick crème fraiche, riven pepparrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar