fredag 11 maj 2012

Fredagsmat!

Till lunch blev det parmesanpanerad torsk med stekt zucchini och grönsallad. Det var första gången jag provade fiskreceptet. Jättegott så det kommer jag göra om igen!



Fisken panerades först i:

mjöl

sedan i:

hårdvispad äggvita med lite tabasco i

och till slut i:

ströbröd, rivet citronskal, torkad oregano, och riven parmesanost (1 dl till 4 filéer)

Sprinkla över lite olivolja och sätt sedan in i ugnen, 175 grader i ca 20 min.



Sonen som kom hem först från skolan var snäll och bakade en sockerkaka. Han bestämde sig för at göra en chokladvariant från en gammal Sju sorters kakor. Vi har provat lite alla möjliga chokladsockerkakerecept men vi har kommit fram till att det här är det bästa.

Farmors chokladkaka:

Koka upp:

2, 75 dl mjölk
1, 25 dl socker
1 dl kakao

Rör ihop:
¨
125 g rumsvarmt smör och 1,5 dl socker.

Tillsätt:

2 ägg
3,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker

Rör sist i chokladsåsen.
Häll smeten i en smord och bröad avlång form och grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ca 50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar