söndag 4 juni 2017

Nu grönskar det...

Det har blivit så grönt så man blir nästan överväldigad! Vårens skira grönska är över...när den försvann har jag ingen aning om...och allt har blivit frodigt och fylligt och yvigt! 
Syrenerna är i full blom här hos oss! De är så fina! Så vanliga och så enkla men helt underbara! Vi har en syrenhäck längs ena sidan av tomten och i ena änden är buskarna riktigt höga...kanske 3-4 meter! De är mäktiga nu när de är fulla av lila doftande blommor! 
Det verkar inte som om det är något riktigt äppelår i år! Vårt Transparente blanche har inte en enda blomma och vårt stora Maglemer har bara några spridda blommor...annars brukar det vara alldeles rosavitt vid den här tiden. Men vårt lilla Aroma har för första gången massor av blommor! Hoppas, hoppas nu att de blir till äpplen så vi äntligen får smaka på de där äpplena! Men det är gott om humlor och bin i trädgården så det finns kanske hopp! 
Funkiorna har blivit stora och täcker den bara jorden i rabatten där de bor! Gillar de här stora strimmiga bladen i olika gröna toner! 
Getramsen har blivit riktigt stora...de breder ut sig och lägger sig horisontellt några decimeter över rabatten...som ett tak med vita små lampor över allt det andra därunder! 
Pärlhyacinterna fortsätter att blomma och de är riktigt fina tillsammans med den limegröna och roströda alunörten! 
I trädgårdslandet växer det stadigt på! Det är randigt av allt smått som kommit upp! Jordgubbarna blommar för fullt! Det är en härligt tid! Men mycket att göra! Och mycket att se fram emot! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar