onsdag 14 juni 2017

Skolavslutningar, sommarlov och födelsedag!

Idag har sommarlovet börjat! Och dagen till ära skiner solen och himlen är blå! Två av barnen är ute i trädgården och konstruerar slangbellor, en är på sitt sommarjobb och tre sover som stockar!

Igår var det skolavslutning på två av barnens skolor. Ett barn gick ut fyran och ett sexan och ett nian. Det blev lite stressigt samordna alla tider och människor. Och det gick inte att fixa det så att båda vi föräldrar kunde vara med på de två skolorna helt och hållet. Vi fick dela upp oss helt enkelt och det gick ju bra det också. Jag och mina föräldrar var med på mellanstadiet och maken och hans mamma tog högstadiet och sen skyndade vi oss till högstadiet för att hinna se slutet på det som hände i aulan och se sonen som nu äntligen var klar med grundskolan komma ut på skolgården med sina kamrater!

När allt var klart på skolorna åkte vi hem till oss och åt lunch! För första gången hade jag gjort egna smörgåstårtor och de blev riktigt bra! Det var roligt att göra dem också och när jag får tillfälle ska jag göra fler! Det var några detaljer jag inte blev riktigt nöjd med och de ska jag försöka åtgärda! 
Vi firade inte bara barnen som gick ur 6:an och 9:an utan också vår femte son som fyllde år, 11 år, just i dag! Han tyckte det var toppen att fylla år på själva avslutningsdagen! Efter maten blev det paketöppning och sen spelade jag och födelsedagsbarnet lite fiol! Och så blev det kaffe! Jag hade beställt en jordgubbstårta och bakat en fransk chokladtårta! 
Efter kaffet kom solen fram...tidigare under dagen hade det varit lite hit och dit...duggregn och skugga och sol och om igen...men nu blev det varmt och skönt och vi kunde sitta i trädgården och njuta av solen och prata och de yngsta barnen roade sig med studsmatta och annat skoj! Yngste sonen är så glad över att han nu nästan kommer upp på lekstugetaket helt och hållet själv så han brukar sitta där lite då och då! 
Så kom kvällen och sonen i 9:an gav sig ut på roligheter tillsammans med sina killkompisar! Och näst äldste sonen var också ute med vänner! Vi andra tittade på tv och tog det lugnt ett par timmar innan det blev dags att hoppa i säng! En fin dag på det hela taget! Och nu är det alltså SOMMARLOV! 

6 kommentarer:

 1. Härligt med sommarlov och vilket fint fika!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det härligt med sommarlov! Det kom så plötsligt i år tycker jag men det är väl vädret som har varit så dåligt att det inte riktigt känts som att sommaren verkligen har kommit!

   Radera
  2. Precis så känns det. Vi har haft så kallt och växterna har nästan stannat av och så plötsligt sommarlov och växtlighet. Och snart, idag eller imorgon, börjar äppelträdet blomma, flera veckor senare än förra året.

   Radera
  3. Äppelblomningen var mycket senare här också i år och ett par av våra fyra äppelträd fick inte en enda blomma...och följaktligen blir det ju inga äpplen på dem heller...Det var väl för kallt antar jag. Men det är mycket vinbärskart i alla fall! Man får glädja sig åt det man får!

   Radera
 2. Jättefina smörgåstårtor! Kanske ska prova att göra det själv också, ser gott ut! En annan sak - har vårterminen blivit "smygförlängd"? Jag tyckte att vi brukade sluta nån gång mellan den 5-10 juni när jag gick i skolan på 80-90-talen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommarlovet är 10 veckor för barnen. Sommarlovet måste väl ha blivit kortare. Minns också att vi slutade efter första veckan i juni och började igen runt den 20-25 augusti. Så sommarlovet var väl 11-12 veckor förr då kanske? Hörde av bekanta att deras kommun beslutat att korta sommarlovet till 9 veckor för att barnen skulle lära sig mer.

   Radera