lördag 10 juni 2017

En tur till skogen!

Igår cyklade de två yngsta barnen till sin mormor och morfar för att låna en grej! 6-åringen tycker att det är så roligt att åka iväg utan någon vuxen och mormor och morfar bor så lagom långt bort att det inte är någon fara att åka dit tillsammans med storebror utan mig! På vägen hem hade de sett en hackspett vid sitt hål i en trädstam och de trodde att den hade ungar där! Så idag cyklade vi dit tillsammans och en kompis följde med också. Vi hörde på långt håll att det fanns hungriga fågelungar där! Det pep och pep ihållande och volymen var riktigt hög. Det dröjde inte länge förrän mamma eller pappa kom flygande med något gott i näbben! En fin hackspett var det...röd och svart och vit...Tror de kallas större hackspett men är inte riktigt säker! Fin var den hursomhelst! 
 Ungarna därinne tittade fram när mamma kom med mat...annars höll de sig lite i bakgrunden men man kan skymta det lilla gråsvarta ansiktet i skuggan! 
 Rätt vad det var såg vi något komma farande nerför en trädstam! En ekorre i full fart...och snart fattade vi vad det var fråga om...han var jagad av en massa björktrastar. Jakten fortsatte genom hela den lilla skogen...fram och tillbaka...upp och ner för trädstammar och mellan träden! Ekorren hade fullt upp med att hålla sig undan de arga fåglarna och till slut fick han ge upp och hoppa över gångvägen in i nästa lilla skog! 
 Barnen tröttnade på att bara spana efter fåglar och annat och började leka istället...klättrade och hoppade och balanserade! De hade kul tillsammans och fantasin verkade flöda och kropparna fick vara i rörelse! Härligt att se! Och härligt att se hur det bara kommer...helt av sig självt! Det har ju blivit så krångligt det där med leken annars verkar det som...det skrivs så mycket om att lek är än det ena och än det andra och det måste forskas och undersökas och ordnas speciella miljöer för den och vuxna ska inte styra men vara med och leka och följa barnen...Jag vet inte...jag var inte med och lekte, har ingen lust till det faktiskt...jag spanade på fåglar, njöt av att se barnen ha kul, vilade mig lite, funderade...Miljön funkade. Den funkade i och för sig innan vi gick hit också..hemma, på tomten, hos grannen, i vardagsrummet...det lektes mest hela tiden. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar