lördag 24 juni 2017

Midsommarfirande!

Igår var det midsommarafton och det blev en trevlig dag! Vi gjorde precis som vi brukar...åkte till en hembygdsgård, firade min mamma som nyss fyllt år, åt hennes goda jordgubbstårta, lyssnade på trubadurerna som underhöll, såg midsommarstången resas, pratade lite med en släkting och någon träffade någon arbetskamrat, spelade på chokladhjul, fiskade fiskdamm, testade ponnyridning! Vi hade det roligt! 
De två yngsta plockade blommor till mormor! 
De två yngsta ville fiska! Två till av barnen ville gärna ha godis men ville inte fiska...så de lejde bort fiskjobbet till småsyskonen som fick fiska två gånger var! 
I år ville N rida på den stora hästen! Och han var mycket bestämd med att pappa inte fick gå med bredvid! Han ville göra det här helt på egen hand! Och det gjorde han också och det gick bra! Det är roligt att se hur självständighet växer fram så naturligt utan någon träning och ur en stor "mammig- och pappighet". 

 Ingen ville dansa i år! Men det var roligt att höra musiken och se lite på ringdansen! Sen kom det en regnskur och vi gav oss hemåt! 
 I år åt vi middag hemma hos mina föräldrar. Vi hjälptes åt med maten...grillat kött, stekt färskpotatis med chiliflakes och örter, caprese och crème fraiche-sås smaksatt med apelsin, honung och koriander. Till efterrätt blev det marängsviss! 
Efter maten tittade vi på Charlie Chaplinfilmen Diktatorn! De två yngsta ville sova över och vi andra promenerade hem i sommarnatten! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar