måndag 5 juni 2017

Kor och fåglar!

Det blir mest jobb på helgerna nuförtiden! Vi har mycket i trädgården och med ombyggnation och så där! Men idag tog vi oss tid att gå en eftermiddagspromenad ut till vår lilla fågelsjö! Det var soligt och blåsigt och vindarna var som tur var inte isiga som de varit de senaste dagarna utan ganska ljumma! Det var härligt att komma ut och röra på benen och höra naturens ljud och känna alla dofter och översköljas av allt det gröna! Allt har ändrat sig och det har blivit sommar! Midsommarblommor, smörblommor. lupiner och humle blommar för fullt! Alla ungar har blivit lite större...grågåsens barn är nu halvstora men är fortfarande noggrant påpassade av sina föräldrar...barnen går i grupp i mitten av de vuxna! 
Korna som betar vid sjön på sommarhalvåret var där nu! De var fina att titta på och kom nästan ända fram till barnens utsträckta händer men vågade inte de sista decimetrarna hur mycket barnen än lockade! 
De stod mest och tittade och åt men lite gruff utbröt här och där emellanåt! 
Vi gick bort till ett litet fågeltorn vid sjöns ena ände! Där såg vi svanboet förra gången vi var här! Nu var vassen hög och av boet såg vi ingenting! 
Men när vi gick tillbaka såg vi något vitt skymta mellan grenarna och två vita svanhalsar stack upp! Sångsvanarna var mitt ute i gräsområdet mellan de två fågeltornen. De kanske hade sina barn hos sig? De verkade i alla fall hålla noga vakt...ett huvud upp och det andra ner och så byttes de av efter en stund! 
Fast vi mest ser samma fåglar varje gång...måsar och grågäss och tofsvipor och gräsänder...är det roligt att spana! Och idag var det så många svalor som for omkring över gräshavet runt sjön...de svingade sig så smidigt hit och dit med sina eleganta spetsiga vingar och gälla korta skrin kom från dem! Vackert att se och svårt att hänga med med kikaren i deras snabba rörelser! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar