onsdag 21 juni 2017

Sommarlovet....

...har varat i en veckas tid nu! Det är härligt! Dagarna går en efter en och fylls med allt möjligt...det vi vill!

Varje dag i tre veckor har de tre yngsta simskola! Det är kul! De två äldsta tar varsin magister och 6-åringen går i nybörjargruppen och ska förhoppningsvis lära sig simma!
Här kommer de två stora simmande...40 resp 60 längder klarades av! Efteråt var de lite matta i benen men repade sig snabbt! 
Vi lagar mat och jobbar i trädgården och städar och tvättar som vanligt...mest jag förstås men jag får en del hjälp om jag ber om det! 

Så latar vi oss...ligger på studsmattan och läser böcker! Just nu håller vi på i James och jättepersikan! Den är så jättebra...man vill bara läsa mer! 
 Och så gör vi lite skolarbete! 13-åringen och 11-åringen räknar lite matte då och då och så gör vi lite engelska och tyska. 15-åringen gör engelska och tyska...han har gått med på att fräscha upp grammatiken inför gymnasiet! Och så läser jag högt ur historieböcker när vi dricker kaffe! Gustav II Adolf håller vi på med för tillfället! 
 Vi är ute så mycket vi hinner! Igår gick vi till mormor och morfar och var på "deras" fotbollsplan en bra stund! Vi hade det kul! Slog brännboll, joggade, gick balans, stod på händer...
 Och så bygger vi vidare på vårt hus! Maken har mest tid på helgerna men fixar med lite småjobb på vardagseftermiddagarna och kvällarna...handlar hem grejer som ska användas till helgen och så. Det är svårt att hinna med allt när han jobbar men ibland får han oväntad hjälp! Några tegelrader hade blivit kvar sedan i helgen...maken och de stora sönerna som hjälpte till hann inte riktigt färdigt. Idag fick de tre yngsta lust att hjälpa till och utan anmodan tog de fram hammare och mejslar och en lite mindre slägga... och så hjälptes de åt att knacka loss de där raderna! De var så stolta när pappa kom hem från jobbet på lunchen! Och han blev förstås jätteglad! 
När kvällen kommer tittar vi på tv tillsammans! Vi ser vidare på Vikings och är nästan färdiga...vi ser filmer och tv-serier! Det är mysigt! Det är härligt med sommarlov! Härligt att känna hur det breder ut sig framför en och att det är så långt att man inte tänker på slutet ännu...utan låter dagarna bara gå en efter en utan stress! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar