tisdag 6 juni 2017

Nationaldagen...

...firade vi inte alls. Vi brukar inte det. Det känns inte riktigt...relevant på något sätt. Vi väntar på midsommar istället. Det känns lite mer som någon slags nationaldag. Vi jobbade och stod i hela dagen...jag läste lite matte med två av barnen på förmiddagen och sen var det tvätt och lite trädgårdsjobb...Maken fixade med vår ombyggnation och fick lite hjälp av några av de större barnen. Efter lunch kände vi att vi inte bara kunde jobba hela dagen och maken och jag fick med oss två av barnen på en liten cykeltur. Vi cyklade till vår fågelsjö fast från ett annat håll än vad vi brukar! Här är landskapet lite annorlunda...myrmark och sankmark och en massa vass och det går inte att komma nära sjön förrän efter en lång promenad. Vi orkade inte gå så långt den här gången men gick en tur in i myrmarksskogen! Det är så fint här! Oländigt och myggigt och lite kliigt av allt gräs och insekter...men mycket vackert! Det är mossa och smala björkar och pors och lingonris och hjortrontuvor...Fjärilar och myggor och flugor och humlor far omkring! 
 Det är roligt att springa på spångarna som går på de fuktigaste ställena! 
 Hjortronen blommade så fint!  I år ska jag försöka få ihop lite hjortron! Hoppas jag hinner först hit! 
 Vi spanade på fjärilar och försökte fånga de som satt still en stund på kort! Två lyckades vi få att fastna på bild. Än vet vi inte vad de heter men vi ska kolla i morgon! 
 På spången låg resterna efter en ekorres måltid! Barnen önskade att de hade fått se den sitta där och knapra! 
Allt blommar ute i skogen och vid vägrenarna och 6-åringen blev så förtjust i allt fint han såg. Han ville plocka lite av alla sorter vi såg och vi fick ihop en fin bukett att sätta på kaffebordet när kom hem. Liljekonvaljer, midsommarblomster, humleblomster, farmors glasögon, smörblommor, hundkex...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar