tisdag 20 juni 2017

Juniträdgård!

Trädgården har gått in i nästa fas...det har blivit riktig sommar! Syrenblommorna har vissnat och annat tar vid.
'
Nävorna har börjat slå ut! 
Och funkiorna har blivit fullvuxna och breder ut sig och täcker jorden mellan sig och daggkåporna vars ljusgröna blommor börjar lysa upp skuggrabatten! 
En allium som aldrig behagat titta upp sedan jag satte dem för många år sedan kom fram i år! Det ska bli så spännande och se vad som kommer fram! 
Den här klockformade alliumen visade sig första gången förra året! I år fick den sällskap av fem andra kompisar! Jag tycker de är så fina! 
Förra året fick jag några irisplantor av min mamma! I år blommar ett par av dem och de är så vackra! 
Tigerliljorna har jag också fått av mamma! Älskar de orangea stänken som piggar upp rabatten! 
Pionerna är på gång! Det blir många blommor i år! Jag gillar knopparna nästan lika mycket som blommorna! De är så söta och så gör de mig så förväntansfull!
Jag köpte en ny pion i år! En sort jag inte har sedan innan! Den sitter i söderläge och den knopp som fanns på plantan slog ut för ett par dagar sedan! Så fin! 
I landet växer det så det så man ser skillnad från dag till dag! Det är inte mycket som går att äta än förstås...det dröjer ännu ett tag...men rädisorna är stora och fina och salladen är snart så stor att vi kan börja ta av den! Jag gillar att ha en trädgård! Det är så roligt med det som växer. Det är roligt att sköta om det allt...rensa bort, klippa, flytta, tänka... 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar