måndag 16 november 2015

Helgbestyr!

Måndag igen! Helgen blev bra och fylldes med lite av varje...
 
Badhus. Väldigt roligt tyckte tre. En hann inte följa med för han skulle plugga. Två ville väl med. Inte jättekul kanske men de ville hoppa så...Fast så var det simhoppstävling. Så det blev inte så värst kul för de hoppsugna. De var kvar en stund men sen promenerade de hem och hittade på roligare saker. Men vi andra hade det som sagt roligt. Vi simmade en del. 9-åringen tog ett märke, bronsmärket, och det tyckte han förstås var kul. Annars blev det mest bus - åka runt och försöka välta ner varandra från diverse flytgrejer, simma under vattnet...4,5-åringen upptäckte att han hade blivit ganska mycket längre sen sist. Han kunde nu åka rutschkana utan att bli uppfångad i slutet och ändå kunna ta emot med fötterna i botten så han slapp att hamna helt och hållet under ytan.
 
Matlagning. Vi åt rödspätta och remouladsås på fredag, hemgjord pizza i lördag och coq au vin i går. Gott alltsammans...
och tiramisu gjorde vi både på fredagen och lördagen. Det var så gott...Men nu är vi nog nöjda på det för ett tag framöver. De som inte gillade det - ett par stycken - fixade chokladbollar och så hade vi lite chips hemma...
Promenader. Vi har varit ute och gått ett par småpromenader. En på dagtid...till en lekpark och lite i skogen. Och så en på kvällen. Ficklampor med och så valde vi mörka vägar. Mycket spännande!
Och så har vi jobbat lite. Fixat med läxor - matte, fysik, engelska, svenska. Och spelat piano och fiol. Jag och småkillarna lärde oss en ny irländsk visa - The Morning Dew - jättefin och rolig. Och så har vi satt upp några hyllor, tagit fram lite mer vinterkläder...hängt lite tvätt och dammsugit några gånger.
 
En trevlig helg med andra ord. Men nu är det måndag igen! Alla är i skolan och jag och minstingen ska sätta fart med dagens arbete!

 

 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar