söndag 22 februari 2015

Sportlov!

Då var sportlovet slut! Mysiga dagar! Det började med snö och slutade i vår!
De första dagarna byggde vi snögubbar och åkte skridskor och bob.
 
Vi var i badhuset en dag! Alltid lika roligt att hoppa och dyka och simma. Den här gången tränade barnen mest på att simma ner till botten och hämta upp ringar. 13-åringen, 11-åringen och 8-åringen klarade av det allesammans! 8-åringen var mest förtjust i det och fick aldrig nog. Han tog sig ner de där 4,5 meterna många gånger i sträck och jag fattar inte riktigt hur han orkade! Men det gjorde han! Vi var på freerunningkurs tre gånger också! De två äldsta barnen är ledare och två yngre är med och tränar! Nu fick även de minsta vara med. Minstingen fick visserligen bara testa när själva kursen var slut men det var så roligt att få rusa runt och prova alla mattor och trampetter en stund!
Vi var och shoppade en dag. Åkte till en galleria och fyllde på strumpor och joggingbyxor och t-shirtar och sånt. Vi åt kinabuffé och det är något alla gillar skarpt.
 

13-åringen som gillar att laga mat testade att göra crème brûlée. Han fixade det helt på egen hand och det blev riktigt gott!
Vi ritade massor och 11-åringen började rita av fotografier. Det var lite lurigt att försöka strunta i detaljer och koncentrera sig på det väsentliga. Här har han ritat av en husrad från ett fotografi vi tog i Frankrike i somras.
I går upptäckte vi att snödropparna kommit fram! Snön har smält bort på gatorna och mycket av gräsmattan är snöfri. Det är vår i luften och det är härligt!  

Men nätterna är kalla och varje morgon har vi tänt en brasa i spisen. Det är ett mysigt sätt att börja dagen på - värma sig framför elden på ett fårskinn och meditera lite över vad man ser i de dansande eldslågorna.
Nu är lovet alltså slut! Fina dagar tillsammans med alla barnen! Härligt att vara tillsammans hela dagarna och vara fri från schemalagda aktiviteter. Bara vara tillsammans...Kunna göra roliga saker tillsammans fast det är vardag...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar