måndag 9 februari 2015

Du kan bli mer lönsam lilla vän!

Folkpartiet kom igår med ett nytt, fräscht förslag för att göra våra liv mer effektiva, hjälpa oss att lägga våra livspussel ännu mer effektivt...och se till att livet löper på lite mer rationellt och smidigt. Det handlar om att det är både opraktiskt och olönsamt med sjuka barn. Föräldrarna får vabba eller vobba och det är stressigt och obehagligt för dem. Det blir störningar på arbetsplatserna och irritation bland kollegorna. Det är dessutom väldigt dyrt - 5 miljarder om året kostar vabbet.
 
Men det går att lösa detta problem! Det kryllar ju av arbetslösa och många av dem är vettiga och kapabla människor som mycket väl kan passa sjuka barn. Man kan koppla dem till förskolorna och ha folk där som är beredda att rycka ut och passa sjuka barn i hemmet så föräldrarna kan gå till sina jobb som vanligt. Detta är mycket smart - mängder av jobb kommer att skapas och löner kan betalas ut och skattepengar kan betalas tillbaka. Det enda problemet är att folk på a-kassan kommer att bli lite mer arbetslösa. Fast de kan väl alltid bli dagvårdare för alla sjuka barn? Så något riktigt problem är det ju inte.
 
Så utvecklingen kan gå framåt. Livet kan bli mer strömlinjeformat. Barnen tänker kanske någon? Vad tycker de? Sjuka barn har ju en tendens att just vara sjuka och ofta både lite ledsna och extra kinkiga. Det är då de gärna vill sitta i mammas eller pappas knä. Det är då de behöver närhet och omsorg lite extra. Fast, det är klart, varför skulle inte barnet tycka att det var helt ok med en helt okänd dagvårdare som dyker upp i hemmet? Det är ju både effektivt och smidigt. Det måste väl var och en inse?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar