måndag 29 oktober 2012

Halloween!

Det var tydligen halloween i helgen! Vi upptäckte det när det ringde på dörren och ett par små monster stod där och ville ha godis!


 6-åringen skyndade sig och klippte till spöken, pumpor och fladdermöss (med min hjälp) och dekorerade fönstret.


Maten gick i stil - orangeaktig lax. Det var extrapris på en hel laxsida på ICA Maxi och då brukar vi alltid passa på. Det är så smidigt att bara gnida in med kryddor och in i ugnen. Det här är nog favoritreceptet - Karibisk lax från en Fredagsgourmetbok från Allt om mat.


4 pers

800 g laxfilé med skinn
1 tsk kryddpepparkorn
2 torkade piripiri
2 tsk paprikapulver
2 tsk mald ingefära
2 tsk råsocker
2 tsk salt
2 msk mörk rom

Mortla allt och gnid in laxen med blandningen.

175 grader i ca 20 minuter.

Servera med klyftpotatis och vitlökscrèmefraiche.

Vitlökscrème fraiche:

2 dl crème fraiche
2 msk majonäs
1 pressad vitlök
rivet skal av 1 lime
1 tsk pressad lime
salt


6-åringen tog halloweenfirandet på stort allvar och rotade fram alla ljusstakar som var gula, orangea och guldiga för att få rätt stämning!

Dagen efter kom maken på att vi har en gammal halloweendekoration han köpte i USA för många år sedan. Den hamnade utanför köksfönstret! Lite lagom läskigt!


  När vi vaknade i går var världen silvrig! Alunroten gjorde sig bra med frostiga kanter!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar