tisdag 16 oktober 2012

Fiskpinnar och remouladsås!

Fiskpinnar är gott! Fast inte de där köpta! De är mycket godare när man gör dem själv och det är inte särskilt jobbigt heller. Skär bara halvtinade torskblock i skivor och dubbelpanera dem. Stek dem frasiga i smör. Mos och rivna morötter är gott till. Fast igår var vi sugna på remouladsås så då fick det bli stekt potatis till.


Remouladsås finns det många recept på. Det här är riktigt gott med riven pepparrot och finhackad purjolök i.

Remouladsås 4 p:

1 dl majonäs
2 dl creme fraiche
1 msk curry
2 msk pepparrot, riven
1 dl ättiksgurka, finhackad
1 liten purjolök, finhackad
salt och peppar
lite citronsaft

Blanda allt.



En sallad med färsk spenat och tunna äppelklyftor fick det bli till. Olivolja och lite citronsaft ringlade vi över. Egentligen ska det vara valnötskärnor till men det hade vi inga så det fick bli pumpakärnor istället - gott det med.

2 kommentarer:

  1. TACK för din kommentar i min blogg..
    värmde efter deppigheten efter denna debatt.
    Å jag hoppas de vänder på något sätt i samhället och öppnar upp för att faktiskt kunna få vara hemma.
    kramis å nu ska jag gå å ta fram skolväskor å kläder inför i morgon...

    SvaraRadera
  2. Hoppas också att synen på att ta hand om sina egna barn ändras! Det är så sorgligt att vi som gjort det här valet ska vara tvungna att nästan be om ursäkt för det eller tvingas vara osynliga. Kram!

    SvaraRadera