måndag 12 oktober 2015

Hösthelg

Helgen har kommit och gått. En helt vanlig vardagshelg blev det och det kändes bra. Vi startade lite festligt med en konsert på fredagskvällen. Två av barnen var med och spelade fiol. Det var en riktigt fin show med teater, dans, sång och musik.  
Sen blev det mest vardagssysslor. Läxor och musikträning, promenader, trädgårdsarbete och matlagning. Vi spelade sällskapsspel och tittade på tv också.
 
Den allra sista rosen hann slå ut innan frosten kom. Den doftar sommar...
 Alla pelargoner och fuchsior fick flytta in i förrådet för vinterförvaring. Skönt att ha det gjort för i morse var det faktiskt frost i gräset.
 Några av oss tog en promenad ut på "landet" en liten bit från där vi bor. Tjurarna gick kvar på gärdena vid "vår" fågelsjö. Barnen tittade och försökte få dem att komma och äta lite färskt gräs men de bara glodde och tuggade vidare på sitt hö! Men fina var de. Det äldre barnet blev lite beklämd över att vi äter kor. Men samtidigt är det ju gott tyckte han. 4-åringen studsade - "är det inte förbjudet att äta djur!?" Fast när han funderade lite till tyckte han ju också att köttbullar och sånt är rätt gott.
 Men nu är det måndag igen. De riktiga vardagssysslorna är igång. Tvätten och dammsugningen och matlagningen. Och så har vi spelat spel, jag och 4-åringen. Han gillar memory mycket nu. Och så ska vi på utvecklingssamtal och skjutsa barn till karate och åka på musikundervisning...
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar