lördag 25 april 2015

Lek och skräp och lite mat!

 I går cyklade vi till en lekpark innan vi hämtade storebror i skolan. N ville tillbaka till "sin" koja som finns där. Där brukar han och storebrorsan och ibland en annan liten kompis bygga med några långa störar och några skivor plywood som ligger och skräpar där. Kojan var det inte mycket kvar av och först var N lite ledsen. Men sen blev han glad igen - ett helt gäng myror hade flyttat in i trädet och då vill man ju inte ha nån koja där. Skräp fanns det också mycket av. Det var inte så roligt att leka bland allt skräpet så innan vi satte igång att gunga plockade vi upp det som låg och skräpade överallt. Godispapper i mängder så det måste väl vara barn som passar på att sitta i skogen och äta snask och sen slänga pappren som blir över vart som helst.
Ner i papperskorgen med allt skräpet. N frågade varför de som slängt allt inte kunde ha stoppat ner det i papperskorgen själva - den fanns ju där ändå! Ja, det undrade jag också!

Hela tiden har vi tänkt att våren är på gång, våren är på gång...men nu är det vår. Vet inte när det hände riktigt men bladen på träden är utslagna och gräset är grönt och några gullvivor hittade vi också längs vägkanten!
Påskliljorna har slagit ut i trädgården...
...och bergeniorna är så fina. 
Det var ju fredag och då vill man ha något gott. Jag orkade inte baka något och meddelade att det fick bli smörgåsrån och ost till kaffet. Men en av sönerna tog saken i egna händer och bakade en kladdkaka. Och det fick inte vara en vanlig utan det skulle vara en lyxigare. Han hittade recept på en sån på Leila Linderholms hemsida. Det visade sig sen att vi inte hade någon kakao hemma men det ordnade sig ändå. Sonen tog 200 g mörk choklad istället och det blev väldigt gott!

2 kommentarer:

 1. Men å det lät spännande. smälter man den då eller. jag är kass på att baka men kladdkaka brukar jag o lea klara av.låter gott.

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du bara smälter smöret och rör ner hackad choklad tills det också är smält. Sen ner med allt i smeten. Den var riktigt god! Kram!

   Radera