måndag 12 januari 2015

Snö och hamburgare

I lördags kom det snö och vi blev alla lyckliga över att se allt det vita när vi vaknade! Tomten som stått utanför köksfönstret sen den första advent fick äntligen se så där äkta julig ut!
En promenad hem till mina föräldrar blev det på eftermiddagen och det var som att vandra i ett sagolandskap. Barnen hade inga åsikter om det var vackert eller inte men de tyckte det var väldigt skoj att kasta snöbollar på varandra!  
 På lördagskvällen gjorde vi hamburgare. Vi testade ett nytt recept som fanns i vår lokaltidning. Det blev väldigt gott tyckte vi vuxna men barnen ville ha lite mindre rökig smak nästa gång.
 
4 p
 
500 g nötfärs
1,5 dl hickorybbqsås (detta minskar vi ner på nästa gång)
salt och peppar
 
Forma till hamburgare och stek
 
dressing:
1,5 dl majonnäs
0,5 - 1 tsk chipotlepasta
0,5 tsk liquid smoke
 
Tillbehör:
hamburgerbröd
salladsblad
rödlök i ringar
inlagd gurka
tomatskivor
bacon
smakrik ost
 


På söndagen var det blött och slaskigt när vi vaknade och barnen var ledsna. Vi som skulle åka pulka och allt! Men på eftermiddagen hade det blivit lite kallare och vi vågade oss iväg till pulkabacken. Det var isigt och buckligt men det gick att åka ändå!  Stor lycka!

2 kommentarer:

 1. vilken gullig tomte.

  Ja nog är det märkligt. Djuren och barnen. suck. Läste om anknytning idag, Bowlby, och jag förstår inte hur så många kan ha missat detta och att man liksom inte ser och förstår. Barn behöver anknytning. Den känsligaste åldern är i princip då när de flesta väljer eller tvingas att skola in barnen. Jag skulle vilja veta hur det är i andra länder. Man bara hör men man vet inte så mkt egentligen. Jag skulle vilja ha riktiga studier och jag skulle vilja och önska att det faktiskt inte ses som onormalt att låta barnen vara hemma.kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Det borde verkligen inte vara onormalt att låta barnen vara hemma - snarare borde väl det vara det mest normala!? Man ska väl ta hand om sina barn? Vem är mer lämpad än de som skaffat hit barnen till världen? Studier vore bra förstås. Men ibland tänker jag att det är lite osmakligt att barn ska vara föremål för så mycket studier, pappersarbete, administration, rapporter. Barn borde vara föräldrarnas ansvar - barnen är komna ur en önskan om att ge liv, att fortsätta något, ur kärlek - det behövs inga studier egentligen. Barn hör ihop med sin familj och behöver sin familj ganska många år tror jag - på olika sätt i olika åldrar.

   Radera