Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

söndag 18 januari 2015

Fetaostbiffar, marshmallowsfudge och utelek

Söndag morgon. Det är ljust ute. Känns nästan som vår. Snön är nästan borta också. Den regnade bort igår kväll och i natt. Det är skönt med söndagsmorgnar tycker jag. Hela dagen är kvar och alla är hemma. Helgen har varit lugn och bra. Vi har bara varit, lagat mat, läst lite läxor, badat bastu, promenerat, tittat på tv...Det räcker så.
 
Maxi hade extrapris på nötfärs. Vi bunkrade på oss en hel del och passade på att använda lite till lördagens lunch. Fetaostbiffar fick det bli. Alla tyckte det var gott och åt ordentligt. De som vill ha mer kolhydrater kan äta klyftpotatis till. Det gjorde barnen!
 
Fetaostbiffar 4 p:
600 g nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk kalvfond
svartpeppar
1 tsk salt
 
Blanda och forma biffar.
Stek dem.
Häll på grädde och smaka av.
Strö över hackade tomater och smulad fetaost.
Servera med en god sallad. 
Till lördagsgodis gjorde en av sönerna och hans flickvän marshmallowsfudge. Det blev jättegott och de var så mäktiga att man bara kunde äta några få! Perfekt för mig som inte vill sätta i mig alltför mycket godis!
 
350 g mörk choklad (vi blandade - ljus och mörk)
2 dl salta jordnötter
150 minimarshmallows
50 g smör
1,5 dl socker
1,25 dl grädde
0,25 tsk salt
 
Fixa en form på 20 ggr 25 cm.
Hacka chokladen fint.
Hacka jordnötterna grovt.
Lägg marshmallowsarna i en kastrull.
Tillsätt smör, socker, grädde, salt och värm tills marshmallowsarna smält.
Rör då och då så det inte bränns.
Ta av från plattan och rör ner chokladen.
Rör tills det smält helt och häll i formen.
Strö över jordnötterna.
Skär i bitar när det stelnat.
När det mörknat var småbarnen ute och lekte på tomten. De lekte med ficklampor och låtsasgevär. Det är så spännande och mysigt att vara ute i mörkret. Glada barn med rosiga kinder är härligt att se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar