lördag 1 februari 2014

Kycklingwok med sötsur sås!

Vi gillar wokat i min familj. Oftast gör jag lite på en höft men ibland är det roligt att hitta ett nytt recept för att få lite andra smaker. Häromdagen bläddrade jag i en gammal bok av Butler och hittade det här receptet:
Gjorde det ganska ofta förr men sen föll det i glömska. Jättegott är det!
 
4 p
 
3-4 kycklingfiléer
1 stor gul lök
100-200 g champinjoner
ca 250 g broccoli - färsk blir förstås godast men fryst funkar ju också bra!
 
Sås:
 
2 msk vinäger
2 msk socker
2 msk soja
2 tsk sambal oelek
1,5 dl torrt vitt vin
2 vitlöksklyftor
20 g färsk ingefära
3 tsk maizena
olja
 
Gör såsen först.
Skala och finhacka vitlök och ingefära.
Tillsätt det andra. Rör så att det inte blir klumpar av maizenan.
 
Skär löken, broccoli och svamp grovt.
Strimla kycklingen.
Woka kycklingen i rätt mycket olja och woka sedan grönsakerna.
Häll på såsen och rör tills det tjocknat.
 
Servera med jasmineris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar