Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

torsdag 4 juni 2020

Sommar!

 Våren har glidit över i sommar! Bara så där...det är varmt redan på morgonen...himlen är ständigt blå...träna är gröna och alla sommarblommorna har slagit ut...maskrosorna har redan blivit till vita molnbollar! 
Yngste sonen har blivit rätt stor nu...han njuter av att vara stor och hittar på saker för att ha lite användning för det. Igår tog han cykeln till sin mormor och morfar på egen hand...han hade lust att ta sig en liten tur och så kunde han passa på att se vad de hade för sig. Han bjöd visst in sig själv på fika också! Och sen ringde han hem till mig och frågade om jag ville komma över och ta en promenad tillsammans med dem...för det hade han kommit på var en bra idé! Och det var det...en sen eftermiddagspromenad/tidig kvällspromenad var en bra idé! Det var härligt skönt ute och det var också härligt skönt att ha en anledning att slippa jobba mer i trädgården! 

 Vi gick till vårt vanliga ställe! Korna var där nu...9 kvigor och ungtjurar!
Korna gonade sig i solen! 
Fågelsjön som knappt är nån sjö lägre utan mer av en gräsmark med lite vatten här och där, har tagits över av starar! I stora flockar flyger de fram och låter så där ihållande som starar gör! Fram och tillbaka i molnformationer kastar de sig...landar och så upp igen...maskar och insekter i näbbarna...bort mot en grupp träd som de verkar ha som bas! 
Grågåsungarna växer så det knakar! 
Tranparet vi sett tidigare i vår men trott varit borta var där igen! 
En avkopplande och enkel stund i naturen var skön att få på kvällskvisten innan det var dags att ta itu med kvällsysslorna i köket! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar