Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

lördag 20 juni 2020

Midsommar 2020

Midsommaraftonsmorgonen bjöd på ett underbart väder! Sol och blå himmel och roliga moln över huvudet när vi åt sill och potatis på lunchen! Cirrocumulus heter de googlade en son sig fram till! 
Vi brukar åka till grannkommunens hembygdsgård. Där lyssnar vi på fin musik, tittar på när midsommarstången reses och äter jordgubbstårta! Så blev det ju inte i år förstås...coronat satte stopp för evenemanget. Det gjorde ingenting egentligen. Vi åkte dit i alla fall. Vi firade min mamma som fyllde år för några dagar sedan. Yngste sonen målade ett fint grattiskort och tog med. 
Vi åt jordgubbstårta som vanligt. Mamma gjorde en klassisk gräddtårta med vaniljkräm. Jag gjorde en chokladvariant. 
Det var lite komiskt att sitta där på gårdsplanen mellan de röda gamla byggnaderna. Bara vi. 
Huvudbyggnaden är en liten bergsmansgård. Den är lite söt. Men borde målas om. Extra roligt är det att veta (efter all släktforskning jag ägnat ett par år åt)  att här tjänade en av min pappas släktingar...många släktled bakåt...dräng och träffade en flicka som han sedan gifte sig med och så fick de barn och detta barn ledde så småningom fram till min pappa. 
Alla byggnader vad låsta men man kunde gå upp på loftgången på huset vi fikade vid.  Ett rum var olåst och däri fanns gamla spinnrockar och en byrå med tidningar från 1960. Det var lite spännande tyckte de yngsta barnen. 
Efter kaffet gick vi ner till stranden. Det var blåsigt men varmt och härligt. 
Ett par av barnen badade och hittade små kräftor som de tog upp och visade. 
Sen åkte vi hem till oss och åt kvällsmat. Grillade kycklingspett, flintastek, små stekta potatisar med limesås, sparris och ost och vindruvor till efterrätt.  Vi var bara 5 i familjen som åt tillsammans i år och så mina föräldrar. De tre stora barnen hade annat för sig men det var ändå roligt att de var med och drack kaffe och åt tårta på dagen.
Efter maten spelade barnen gitarr. Det är så roligt att tre stycken nu gillar att spela! 
Det mörknade och det kom mycket mygg och det blev lite kyligt så vi drog oss in.  Vi tittade på lite hemmafilmade filmer. De två största som var hemma med oss tog en nattlig tur på sina skejtboards. Det var härligt sa de när de kom hem! Ett avsnitt av Frankenstein's Chronickles hann jag och en son med innan vi hoppade i säng! En fin midsommarafton fick vi tillsammans! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar