söndag 14 april 2019

Helgen som gått...

...har varit helt ok. Riktigt bra faktiskt! Fredagen kändes som helg eftersom tre av barnen var hemma från skolan. Två var nästan friska efter en släng feber och förkylning och den tredje var så hemskt snorig att han fick vara hemma. Vi hade det trevligt...barna sov ut och sen tittade vi lite på tv tillsammans. Och ett nästan friskt barn hjälpte till med lunchen...eller han tog initiativ till lunchen och höll i det hela. Pocherade ägg ville han ha och det fick det bli...tillsammans med en smarrig tonfiskröra, sallad och rostat bröd. 
Det var rätt så lurigt att pochera de där äggen...man skulle skapa en virvel i uppkokt vatten och så skulle det knäckta ägget i mitten av virveln som skulle centrera ihop vitan runt gulan! Vi fick saka några ägg men fick till slut i hop 5 fina, goda ägg! 
Efter lunch kom mormor och morfar förbi...och så åkte vi samt 12-åringen och 8-åringen iväg till en gitarraffär! 12-åringen skulle äntligen få köpa sig en riktigt gitarr och slippa spela på Rusta-gitarren han haft hittills. Den har funkat bra men den har sina begränsningar och nu visade det sig att det fanns en riktigt bra stålsträngad gitarr som var ganska mycket nedsatt! Affären var helt underbar...gitarrer av olika slag överallt! Resten av eftermiddagen ägnades åt fika och gitarrspel!
Bullar hade jag bakat och sirapspinnar också! Extra roligt är det att lägga kakorna i den fina burken jag ärvt av min mormor! Jag passade också på att städa lite i vår extrafrys och de sista röda vinbären, 4 kg, fick följa med in i köket och hamna i saftmajan! 

Lördag...läxor, matlagning, lunch...och sen tog vi en promenad runt vår fågelsjö. Kommunen har röjt ur en hel del och lagt nya spångar istället för de gamla slitna. Det hade blivit fint och det var roligt att gå runt! Vi såg svanparet som häckar här varje år...de låg i viken längst in i sjön. 

Det var härligt att vara ute i naturen...som det alltid är...att höra bofinkar och koltrastar sjunga, se allt nytt som spirar...känna livet...och vara tillsammans! 

På kvällen blev det matlagning och sen tv...två avsnitt av "Störst av allt" klämde vi på fredagskvällen och två på lördagen! Superbra tyckte vi som såg! Och två avsnitt har vi kvar tills ikväll! 

Söndag...läxor och matlagning...och så var det dags för freerunning som vanligt på söndagarna. Jag och maken passade på att ta en promenad i vårsolen medan ett par av barnen fick sin träning! 

Minstingen hoppar på trampett och storebror passar! 

Ja, sen har vi gjort lite allt möjligt annat...klippt i häcken, räfsat lite i gräsmattan, lyssnat på radio...söndagsintervjun med Kerstin Ekman...intressant...stickat en hel del, spelat piano...

Och nu är det söndag eftermiddag...lite slött så där som söndagarna ska va tycker ja! Jag skriver, läser, funderar på att gå ut en liten stund till...får se om jag får riktig lust eller inte...maten ska väl snart lagas...Helt ok spörsmål att grunna på...söndag och veckan är snart slut...och påskveckan börjar i morgon! Det är lov! Härligt! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar