måndag 25 mars 2019

Helgen är slut...

...och en ny vecka har börjat! En vanlig måndagmorgon har infunnit sig...tvättmaskinen surrar som vanligt en dag som denna...kläder och prylar som hamnat på lite felaktiga ställen under helgen har "hamnat på" rätt ställen igen, diskmaskinen är tömd och sängarna bäddade...Utanför köksfönstret bygger skatorna vidare på sitt bo...håller mig sällskap med sitt arbete...
 Förra veckan ligger bakom oss. En sån där övergångsvecka...våren kämpar på för fullt...det blåser och stormar och snöar och smälter och det har börjat växa och svanarna har flugit över huset nästan varje dag...på väg! Barna har varit i skolan utom några som blev sjuka...hosta och halsont...och fler verkar vara på ingång...Maken var bortrest hela veckan så vi fick klara oss själva...min pappa hjälpte till med skjutsningar och så hakade jag på när han och mamma var och storhandlade...som vanligt när maken är borta!
Helgen var trevlig och trivsam. Både på fredagen och lördagen var vi ute lite i naturen. På fredagen tillsammans med mormor och morfar...vi gick ner till vår fågelsjö för att se på svanarna...men de var borta! Kanske har de tröttnat på att häcka här, i den lilla sjön, och dragit vidare mot större vidder? Kanske hade de bara gömt sig lite i en undanskymd vik. Vi får se. Grågässen hade i alla fall kommit i stora skaror, och ett kanadagåspar...och starar skimrade i solskenet...
På lördagen tog jag, maken och de två yngsta cyklarna till ett annat hörn av fågelsjön...gick genom skogen och ner till sjön och vidare till ett fågeltorn. 
Väl hemma igen lockade solen oss att fortsätta vara utomhus. Vi städade i trädgården...tog bort granris och gladdes åt krokusarna som hade tittat fram...maken tvättade bilen och 8-åringen åkte rullskridskor...Resten av dagen...kaffe framför Last Kingdom med 12-åringen och 15-åringen...fascinerande med vikingar och saxare och britter...Lundun/London invaderades av danska styrkor och Alfred den store mobiliserade styrkor från sitt eget Wessex och svärsonens Mercia...spännande! Mat på kvällen...thaifläskfilé med jordnötter, bananer och mango chutney...nybakta baguetter och ris. Och så tv igen...andra avsnittet av Das Boot...spännande det också! 
Ute skiner solen...himlen är blå...en fin vårdag inleder denna vardagsvecka!  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar