Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

lördag 16 maj 2020

Coronaspecial 29 - Förskolans Dag

Häromdagen var det Förskolans Dag. Den uppmärksammades som vanligt med olika springlopp på de olika dagisen...förlåt förskolorna. Så värst mycket ideologi var det inte det här året. Det har avtagit lite tycker jag. Kanske har luften gått lite ur förskolesverige...eller så är det bara så självklart att alla svenska barn över 1 år ska fostras på förskola att man inte längre behöver agitera. Eller så är det bara att Corona har kommit lite i vägen...allt har liksom lanat av i samhället nu när vi har Corona. Men man kan också använda sig av Corona för att ytterligare förstärka sånt som är jättebra från början. Som förskolan.

Det gör en  kommunalpolitiker.  Hon kopplar ihop Corona och Förskolan och Förskolans dag på ett snitsigt sätt och menar att tack vare förskolans trygga personal kan barnen trots pandemin få en trygg plats.

Ja, sen kommer det där gamla vanliga. Som ett utdrag ur en religiös skrift faller orden:

"Idag är det förskolans dag.

En dag för att bland annat uppmärksamma den unika förskolan som finns i vårt land.

Personalen på förskolan lägger grunden för våra barns livslånga lärande.

Det är i förskolan grunden för våra barns lärande börjar.

Det är i förskolan som lärare genom pedagogik och metodik hjälper varje barn att utvecklas utifrån sin förmåga.

Tack vare det får barnen en chans att utvecklas och lära sig genom lek."

Och så kommer lite snack om att det är brist på pedagoger och att yrket måste bli mer attraktivt. Bland annat genom att rättighet till heltidsarbete ges.

Och så avslutningen:

"Framtiden börjar i skolan - skolan börjar med förskolan."

Man blir nästan lite religiös på kuppen. I årtusenden har vi kravlat omkring i mörker här på jordytan. Det livslånga lärandet har aldrig tagit fart. Framtiden kom aldrig till oss. Inte förrän nu. På den åttonde dagen skapade Gud förskolan. Låten barnen komma till mig. Jesus älskar alla barnen. I förskoleförsamlingen kan prästpedagogerna forma barnen...lägga grunden för hela det livslånga lärandet. De har metoderna för det. Pedagogik också. Föräldrarnas uppgift har reducerats till att bistå med råmaterialet. Det gör de så gärna. Alla vet att framtiden aldrig kommer om barnen inte får starta sin utbildning tidigt...redan vid 1 års ålder. Så måste det vara. Ske Guds vilja. Hallelulja






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar