onsdag 5 juni 2019

Musikskoleavslutning!

Snart sommarlov...och det är som vanligt en massa som händer...aktiviteter av alla de slag...igår var det avslutning på kulturskolan! Man brukar ha korvgrillning, lekar, tipspromenad och uppträdanden i det fria! I år var näst yngste sonen med och spelade gitarr! Jag och åttaåringen var med och tittade på, åt korv och lekte lite! En riktigt trevlig eftermiddag/kväll fick vi och sonen klarade av sitt uppträdande galant! 
Jag tycker byggnaden är så fin...här fanns från början stadens praktiska läroverk och på den tiden, för länge sen, var huset omgivet av parker och villaträdgårdar. Nu är huset inträngt mellan vägar och andra hus...lite synd men ändå fortfarande fint...en rest av en tid som flytt! 
Här är huset sett från andra sidan...det som då var framsida men som idag känns som baksidan!
Åttaåringen lekte och roade sig! 
Innan vi skulle åka hem upptäckte vi att två små blåmesungar hade trillat ur sitt bo som var inrymt i en ventil i musikskolan! De stackarna låg först och flämtade på marken men sen kvicknade de till och försökte flyga undan...men kom inte högt över marken. Ett par måsar upptäckte dem och cirklade över dem. Jag och sönerna kläckte idén om att försöka få in dem i boet igen och engagerade två musiklärare som var lite längre än oss och som kanske kunde nå upp...en spiraltrappa gick precis vid den där ventilen...det var inte lätt men till slut lyckades vi få in båda fåglarna med hjälp av en pappkartong som kunde sträckas fram till ventilen! Vid det laget var rätt många människor engagerade i räddningsaktionen och en hel lite publik stod nedanför...när båda ungarna var inne i sitt bo klappade vi alla händerna! En fin avslutning på en fin kväll! Vi åkte hem med lätta hjärtan och glädje i bröstet! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar