lördag 22 juni 2019

Midsommarafton...

...har kommit och gått! En fin dag tillsammans med hela familjen samt mor och far. Vi gjorde som vanligt...åkte ut till den hembygdsgård vi alltid åker till, åt jordgubbstårta och firade mormor som fyllt år för några dagar sedan, lyssnade på fin musik, såg midsommarstången resas, de som ville fiskade fiskdamm (eller lät en yngre bror meta åt dem) och minstingen red en liten tur på en ponny! 
Mamma gjorde sin vanliga jättegoda jordgubbstårta med vaniljkräm och massa jordgubbar inuti...och jag gjorde en chokladvariant som inte var riktigt lika god men helt ok! 
Jag gillar det här stället så mycket...det är så fin natur tycker jag...odlingsmarker sedan århundraden som sluttar neråt sjön...ett leende och glatt landskap!Sen åkte vi hem till mina föräldrar för midsommaraftonssupé! Det äldsta barnet åkte iväg till sitt eget hem tillsammans med sin flickvän som idag ska åka långt bort flera veckor för att sommarjobba! Mamma och pappa bjöd på en god potatissallad, rostbiff, grillat och goda ostar och vindruvor! Efter maten drog 17-åringen ut på egna äventyr...det hade gärna 19-åringen också gjort men en envis och jobbig förkylning hindrade honom! 
Kvällen blev trevlig...en tur i trädgården förstås med inspektion av blommor och blader, lek utomhus för de yngre barnen, memoryspel och lite tv...vi såg "Vi hade i alla fall tur med vädret" från öppet arkiv och alla skrattade gott åt knasigheterna! De två yngsta bestämde sig för att sova över hos sin mormor och morfar men vi andra gav oss hemåt i den ljusa sommarkvällen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar