onsdag 8 maj 2019

Iskall vår!

Därute avancerar våren. Trots onormal (så tycker jag i alla fall) kyla rycker den framåt dag för dag. Jag tvingar mig ut i trädgården varje dag...och när jag väl börjat gräva blir jag ju varm och trots att innevärmen kändes mer lockande till att börja med blir det både roligt och njutbart! Och det är väl en fröjd att se hur allt vackert visar sig igen! 
Bigarråträdet blommar så fint!
Och tulpanerna har kommit upp i rikliga mängder! Förra året tog jag upp alla lökar för att placera ut dem lite bättre och det mådde de tydligen bra av för aldrig har jag väl fått upp så många och fina tulpaner, påskliljor och pärlhyacinter! 
Gullvivorna har slagit ut!
Och äppelblommorna är på g! De rosa knopparna är väl helt underbara! 
Från en dag till en annan visade sig plötsligt syrenknopparna! 
Och i landet har jag ordnat om lite...jag är så trött på att gräva och mäta och fräsa varje år att jag bestämde mig för att prova pallkragar i stället! Här har jag testat hur jag vill placera ut dem...underlaget var visst inte riktigt plant så jag måste gräva lite till! 

Barna trotsar kylan de också...de blir varma och svettiga av att leka och hoppa...och jag blir varm i hjärtat av att mina tre yngsta har sån lust att vara tillsammans och ha kul i hop! 

2 kommentarer:

  1. Vilken fin köksträdgård! Vad ska du odla?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! I år bestämde jag mig för att strunta i att så i hela landet och skaffade mig pallkragar i stället...hoppas det blir bra! Det blir ju lite mindre plats att så men...ja, jag får se vad jag tycker efter sommarens slut! Jag har satt sommarmorötter, vintermorötter, rödbetor, sallad, rädisor i pallkragarna och potatis på friland bortanför kragarna! Inte så mycket eller märkvärdigt med andra ord...vill ha lite gott att äta under sommaren bara!

      Radera