Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

tisdag 14 januari 2014

Ostgratinerad torsk med knaprig bacon!

Torsk är inte särskilt populärt här hemma och därför är jag ständigt på jakt efter torskrecept som alla barnen tycker är goda! Igår testade jag ett nytt. Jag provade det på lunchen när bara jag, maken och minstingen är hemma och äter. Det var riktigt gott så nästa vecka ska jag testa det på hela familjen!
4 p
 
1 pkt torskfilé - eller 4 färska filéer
2 msk smör
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
(100 g philadelphiaost - jag struntade i det för det fanns ingen hemma och det blev bra ändå men jag kan tänka mig att såsen blir lite mer fast av osten)
salt och vitpeppar
1 liten gul lök
2 msk tomatpuré
1 pkt bacon
1 msk ekologisk kokosolja
3 dl riven ost
brysselkål
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela fisken i mindre delar och lägg i en smord ugnsform.
Finhacka löken och strö över.
Blanda grädde, crème fraiche, philadelphiaost, tomatpuré och salt och peppar och häll över fisken.
Ställ i ugnen i 20 min.
Strö över osten och gratinera tills gratängen fått fin färg.
Stek baconet i mindre delar i kokosfettet tills det blir knaprigt.
Strö över baconet på gratängen.
Servera med brysselkål och cocktailtomater.
Pressad potatis är nog också väldigt gott till.

2 kommentarer:

  1. Hej
    Tack för att du delar med dig recept med vit fisk i. Här hemma är det också svårt att hitta recept som barnen gillar med sån fisk. Hemmagjorda fiskpinnar funkar bra och ett recept som jag inte gjort på länge med cornflakes uppe på fisken funkade ganska bra.

    Jag tycker ju så mycket om Anna Höglund så jag blev så glad att du och barnen också gillar henne. Vi har läst vissa av hennes böcker mycket här hemma. Vi har också en sån där sångbok som man kan trycka på en knapp och lyssna på sångerna, men i den är det blandade sånger. Småttingarna tycker mycket om den. Tack för din fina blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tänk att vit fisk ska vara så besvärligt att gilla när man är barn - själv tycker jag att det är så gott! Fast lax går hem så de är ju inte fiskhatare i alla fall - tänker att bara de får träna vidare så kommer de nog att gilla det på sikt!

      Anna Höglund är ju jättebra! Såg att du tipsade om en del barnböcker vi inte har läst, ska försöka få tag i några av dem!

      Radera