Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

onsdag 18 december 2013

Saffransbullar

Vi har tröttnat på lussebullar men vill fortfarande ha saffransbröd. Det fick bli saffransbullar som man penslar med smör och doppar i socker.


150 g smör
6 dl mjölk
1 g saffran
1 msk socker
50 g jäst
1 ägg
0,5 tsk salt
11 dl vetemjöl
9 dl vetemjöl special
125 g smör
1,5 dl socker
2 tsk kardemumma
1 ägg till pensling
 
Garnering:
smält smör
strösocker
 
1. smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
2. Stöt saffranet med lite socker och blanda ner i degvätskan.
3. Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan. Rör tills den löser sig.
4. Tillsätt ägget, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
5. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
6. Rör smör och socker poröst. Tillsätt kardemumma.
7. Arbeta ner smörblandningen i degen.
8. Ta upp degen och baka ut den till bullar.
9. Låt dem jäsa under duk i ca 20 minuter.
10. Pensla bullarna med ägg och grädda bullarna i 225 grader i ca 12 min.
11. Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i socker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar