söndag 8 december 2013

Julmarknad

Det börjar kännas som jul äntligen! Det har varit en lång och grå och ruggig höst men i fredags kom snön! Alla blev glada! I helgen for vi i väg på julmarknad. Vi åkte till samma ställe som vi brukar. Det är ett säkert kort, nära och fin miljö och mysigt och så brukar man träffa på någon man känner!
Tomtens koja är det alltid roligt att besöka!

Ett litet minimuseum finns det och i år var det uppdukat med ett litet julbord från tidigt 1900-tal. Här i husen bodde järnverksarbetare. En familj bodde i ett sånt här rum. Här fanns en stor spis och två fönster och plats för ett par utdragssoffor. Ett skafferi finns i farstun och ett förråd uppe på vinden. Vedskjul och förråd och dass utanför och så tillhörde det trädgårdsland också. Julbordet var inte av det större slaget. Till lunch blev det potatis och två sorters korvar, rödbetssallad och pressylta. Svagdricka serverades som måltidsdryck. Till kvällen blev det lutfisk och potatis och gröt till efterrätt.
Det blev riktigt kallt när solen började gå ner och det bet rejält i både kinder och fötter. Skönt att komma in och värma sig i caféet.
 
När vi hade fikat färdigt var det nästan mörkt och det var så vackert med de gamla husen, snön och alla eldkorgar och ljusslingor. 

1 kommentar:

  1. Hej
    Känslan när man besöker såna där äldre miljöer är så speciell. Fint, vackert, spännande och så blir man lite rörd av enkelheten. Vi har också nyligen fått snö. Vackert och betydligt ljusare än tunga november. Kram från Maria

    SvaraRadera