måndag 16 december 2013

Fler kvinnor är hemma med barnen!

I min kommun togs 64 % av vabdagarna ut av mammor. Mammorna tog också ut 79 % av föräldradagarna. På öppna förskolorna är det mest mammor.

LO gillar inte det här. Det är ojämlikt. De vill vidta åtgärder. Det handlar om
- rätt till heltid
- anpassade öppettider inom barnomsorgen

Jo, det är ju logiskt. Om mammorna jobbar heltid så får de ju högre löner! Då kommer de att vilja dela mer lika! Eller? Och om de kan lämna barnen på dagis när som helst då kommer de kunna ta vilka jobb som helst! Yippi!

Tänk att de där föräldradagarna är så väldigt intressanta! Det är ju så kort tid det handlar om. Spelar det verkligen någon roll vem som är hemma det där dryga året? Borde man inte istället vända på problemet? Är det inte lite konstigt att INGEN - vare sig mamma eller pappa - kan/vill/får ta hand om sitt barn när föräldradagarna är slut! Är det verkligen normalt att vilja lämna sitt barn ifrån sig på heltid, vilka tider som helst på dygnet? Borde ingen bli lite bekymrad över sakernas tillstånd? Borde ingen försöka stötta föräldrarna i att vilja ta hand om de barn de satt till världen istället för att till varje pris skilja föräldrar och barn åt så tidigt som möjligt och så länge som möjligt? Men det är klart - det är inte önskvärt att ta hand om barn. Särskilt inte för mammor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar