Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

torsdag 7 januari 2021

Uppsaladagar!

Att vara student och inte ha stått i bostadskö jättelänge kan få till följd att man måste flytta på sig ibland. Vi har spenderat ett par dagar i Uppsala för att hjälpa vår son att flytta från ett studentrum till ett annat...han får än så länge hålla sig till korttidskontrakt. För några dagar sedan var det dags att hjälpa honom att flytta från en studentlägenhet till en annan. Vi har tur som har släkt i stan och kan passa på att förena nytta med nöje! Vi tog med oss våra tre yngsta och flyttsonen och så fick vi sova hos släkten de två nätter vi var där och blev bjudna på mat en kväll och bjöd tillbaka den andra, de två yngsta fick tid att umgås med sin kusin och hans pappa och hade kul på Turbo och käkade hamburgare, vi andra ägnade en heldag och ett par timmar av nästa till att flytta sonens grejer och göra lite fint, flyttsonen och hans närmsta lillebror sov en natt i den gamla studentlägenheten och en i den nya och fick tid för lite brortid...något jag tror att båda uppskattade...vi hade tid att prata, skratta, spela spel och spela piano och gitarr! Kort sagt...vi hade 2,5 mysiga och roliga och nyttiga dygn tillsammans! 
Start på Uppsaladagarna...hämtmat från McDonald's till hela gänget innan hoppackning av gammal lägenhet tog vid! 
Yngsta sonen roar sig vid pianot! Det är alltid roligt med andras pianon! 
Promenad från släktingens lägenhet till gamla studentrummet där två söner skulle sova! Yngsta barnet följde med...en chans att åka Voi...typ det roligaste som finns! 
Kö i snålblåst och lätt snöfall...ny nyckel ska hämtas ut...många många andra ska också göra det och det hela tar 1,5 timme! Jag håller studenten sällskap i kön och efteråt har vi tappat känseln i tårna. Men en nyckel fick vi ut i alla fall. 
Last av alla pinaler på gamla stället. 
Nytt ställe, ny korridor...
Ticket to Ride på kvällen! 
Och kvällen avslutades med en promenad igen...vi följde med de två sönerna till nya rummet....Härligt med en nattlig promenad...särskilt när det är så vackert i gamla delen av Uppsala! 
Nästa dag fixade maken och flyttsonen lite småsaker och vi andra slappade och tog det lugnt efter de sena kvällarna och allt jobb. Sen gick vi som inte var i rummet en promenad genom stan så att de yngsta bröderna också skulle få se rummet. 
Hem till släktingen fick vi skjuts...vi stannade till vid Konditori Fågelsången och köpte varsin konditoribit som vi festade på efter en enkel lunch! Sen var det dags att fara hem igen! Fina dagar tillsammans fick vi! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar