Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

lördag 2 januari 2021

Hemmafrubidraget

Jag gillar inte vårdnadsbidrag. Det vill jag ha sagt. Och det beror inte på att jag inte tycker att mammor (eller pappor) ska kunna få vara hemma hos sina barn. Tvärtom! Jag vill att mammor (eller pappor) ska kunna vara hemma med sina barn om de, vi, vill det. Jag tycker att familjer ska kunna ha råd att ta hand om sina barn i hemmet om de, vi, vill det. Och jag tycker att familjer ska kunna bestämma över hur länge de, vi, vill ta hand om våra barn. De som är emot vårdnadsbidraget brukar säga att det är ett hemmafrubidrag. För det är ju mest kvinnor som nappar på idén med att vara hemma med barnen. De luras alltså att bli hemmafruar...money talks liksom. Och det är inte bra. Kvinnor ska inte vara hemma. Kvinnor ska inte passa barn, inte städa, laga mat, planera, tvätta, vattna blommor och sånt där krafs. Och därför ska det inte va nåt bidrag för sånt. Kvinnor ska ut och tjäna egna pengar, inte vara beroende av nån man eller nån stat eller nåt. 

Och jag håller med om att bidrag är dumt. Som att man ska stå med mössan i hand och få några korvören. Man får lov, tillåtelse att ta hand om sina ungar i hemmet i den tid staten tycker är lämpligt. Nä, bidrag känns fel. Avdrag ska det va tycker ja! Man ska få göra ett skatteavdrag för varje barn man försörjer i familjen och så kan man bestämma själv hur pengarna ska användas...ska man ha en förälder hemma för att sköta om barnen och hemmet? Eller ska man köpa in en barnflicka? Eller vill man ha dagis? Få vara vuxen nog att bestämma själv. 

Avdrag...ja, det finns ju faktiskt. Det finns RUT-avdrag. Och nu ska det bli ännu mer avdrag än förr. Nu ska varje vuxen person som tjänar tillräckligt mycket pengar få lov att göra et skatteavdrag på hela 75 000 kr per år för att köpa städning, trädgårdsarbete, tvätt, lagning, strykning, flyttjänster, reparation av vitvaror, barnpassning, snöskottning, omsorg av person och IT-tjänster. 

Så staten betalar gärna 75 000 kr för att människor ska få sina barn passade, sina hem städade, sina kläder tvättade och strukna. Och annat. Sånt där som hemmafruar gjorde förr. Sånt där som är svårt att hinna om båda i ett hushåll förvärvsarbetar. Man kan säga att det här avdraget är ett slags hemmafruavdrag. Ett bakvänt hemmafrubidrag. Fast man får inte ha en riktig hemmafru. För hon blir förtryckt då. Det är nämligen hemskt att tvätta, städa och passa barn. Om man gör det åt sig själv. En man får gärna köpa en annan kvinna för att sköta om tvätten, städningen, barnpassningen och få dra av 75 000 kr per år för det. Men han får inte köpa sin egen fru att göra detta arbete och dra av 75 000 kr från den beskattningsbara inkomsten för det. För då skulle fel kvinna göra jobbet. Det är viktigt att rätt kvinnor gör hemmafrujobbet. Hemmafrun får liksom inte städa, tvätta, passa barn i sitt eget hem. Det är förtryck. I andras hem går det väldigt bra. Där är det frigörelse.

Man kan säga att hemmafrubidrag är helt ok. Bara hemmafruarna jobbar i rätt hem. Andras hem. 






2 kommentarer:

  1. Klockrent! Du är fantastisk på att träffa rätt, tack för att vi får ta del...och God Fortsättning på nya året.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vad roligt att du gillar det jag skrev!

      Radera