Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

måndag 18 januari 2021

Helgen...

...blev trevlig! På fredagsförmiddagen städade jag och gjorde fint inför helgen. Och så hann jag baka frallor...jag hade en påse emmervete stående sen i somras...köpte den på en gård där de sålde olika jordbruksprodukter...och på paketet fanns ett recept. Det testade jag! Och dessa frallor med emmer, dinkel, aprikoser och pumpakärnor blev väldigt goda! Jag bakade även en kladdkaka...det gör barnen glada! 
Jag hämtade yngste sonen från skolan och han tog med sig en kompis hem! Jag tycker så mycket om att vara hemma på dagarna...och lite extra trevligt är det när det kommer besök...just att man faktiskt kan ta hem besök och inte ha sina barn på fritids eller ensamma hemma gillar jag extraextra mycket. Det är skönt för barnen att få gå hem efter skolan och det är roligt för en mamma att få vara tillsammans med sitt barn på eftermiddagarna...och att lära känna dess vänner! Kunna bjuda på fika, sitta med vid bordet, prata och höra vad de snackar om! 
Efter fikat smet barnen upp på övervåningen för att testa alla nerfvapen tillsammans! Och sen var de ivriga på att komma iväg till pulkabacken! Jag gick med och åkte lite jag också! Det var skoj! Vi var där ett par timmar...ända tills det blev mörkt och då blev det ännu härligare tyckte vi alla! Det är nåt visst med att vara ute i mörker...i skogens famn och med skratt som ekar mellan trädstammarna och gatlamporna som glittrar i träd och snö! Mörkt och ljust på samma gång! 
Sen blev det förstås lite matlagning...fläskkotlett med currycitronvitlökssmör, stekt potatis och fräst rödkål/champinjoner och brysselkål! Gott! 
Och efter maten spelade jag, maken och yngsta barnet Alfapet! Det var skoj! 
Lördag...och vädret var härligt...lite varmare än dagen innan...9-åringen var ivrig på att bege sig till skridskoisen! Efter lunch gick vi dit och där var hans kompis med sin pappa också! Barn och karlar hade kul med hockey. Jag körde runt lite och sen gick jag en liten promenad! 
Det var en så fin dag...färgerna helt underbara i all sin lågmäldhet. 
Mat igen och sen lite vila framför tv:n. 14-åringen stämde träff med en hel hög klasskamrater...de spelade hockey tills de släckte belysningen för kvällen! 
Söndag...slappardag...tvätt och mat och tv...en liten stund i pulkabacken också för att få lite luft! 
En lyckad helg på det hela taget. 













 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar