Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

fredag 1 januari 2021

Gott Nytt År!

Ny dag...nytt år! Nytt och samma! Det har varit en märklig jul...märklig men underbar! Vi har haft corona hela familjen utom det äldsta barnet som hållit sig undan! Det har varit ledsamt att inte få träffa honom på så länge...men snart ses vi igen! Förutom detta har det varit bra...verkligt bra! Vi har varit tillsammans så mycket...det har varit så lugnt och rofyllt. Det har inte varit något utanför vårt hus som lockat och pockat. Vi har varit hänvisade till oss själva. Igår firade vi nyår...familjen (minus äldste sonen) och mina föräldrar. Ingen drog iväg på något eget...en fick chansen att göra det men avstod efter en stunds funderande. Och vi hade det roligt! 
...
Kvällen innan nyårsaftonen kom det snö! Underbar snö! Jag, maken och de två äldsta och den yngsta tog en kvällspromenad tillsammans! Det är något magiskt med mörk himmel, ihärdigt fallande snö...den där tystnaden som breder ut sig när världen bäddas in i snö! Vi gick och pratade...tittade...och barnen blev spralliga fast två av dem är nästan vuxna...snöbollskrig utbröt och 9-åringen var lycklig! 
Dagen efter...igår...vi tog det lugnt...lagade mat, städade lite, dukade, lyssnade på musik. Sen kom mina föräldrar. Vi pratade och minglade...åt mat tillsammans! 
Toast Skagen till förrätt!
Biff Wellington till varmrätt. 16-åringen ville absolut ha det eftersom han läskats av youtubefilmer av Gordon Ramsey! Sonen var med och lagade till anrättningen...gjorde svamppastan, svepte in köttet i de olika lagren...gjorde sås. Det blev riktigt gott...och innan vi skar upp köttet var oxfilén också riktigt fin...men det var svårt att skära upp den och samtidigt behålla finheten! Strunt samma...det var gott i alla fall! Vi får försöka göra bättre en annan gång! 
Till köttet åt vi potatisgratin, svamp- och brysselkålsfräs och en god portvinssås! 
Sen blev det ost och druvor...brie, Marquisost och getost...och en underbar päronmarmelad med calvados vår äldste son gjort åt oss! 
Efterrätt ska det ju va! Crème brûlèe fick det bli i år! 
Efter den långa måltiden gick vi ut och sköt raketer! Vi hade inte tänkt göra det i år men 9-åringen ville det så hemskt gärna att vi tänkte om! 
Fyrverkerierna följdes av pokerspel, pianospel, diskussioner av alla de slag! 
Så blev de tolvslag och champagne! 
Mer prat och mer skratt och choklad och chips! En riktigt fin och festlig nyårsafton fick vi tillsammans! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar