söndag 30 mars 2014

Kalas!

I lördags hade vi kalas för ett av barnen. En härlig dag med familjen och barnens mormor, morfar och farmor. Den riktiga vårvärmen kom och vi var ute länge mellan kaffet och kvällsmaten. Barnen spelade fotboll, gjorde gymnastik och hoppade studsmatta. Vi damer passade på att fixa iordning pelargonerna - klippte bort gammalt visset och glesade ur och beskar. Skönt att ha det gjort.
En vanlig gräddtårta fick det bli till kaffet. Den fylldes med ett tunt lager hallonsylt och vaniljkräm blandad med vispad grädde. Ovanpå mer grädde, konserverade mandariner och noblesseplattor.
Till kvällsmat blev det Flygande Jakob. Det var många år sedan jag gjorde det. Barnen fick det i skolan häromveckan och de tyckte den var riktigt otäck. Själv blev jag sugen på att äta den igen och min variant fick mer än godkänt av barnen.
 
4 p
 
1 grillad kyckling
2 bananer
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
 
jordnötter
bacon
 
Strimla kycklingen och lägg bitarna i en ugnsfast form.
Skiva bananerna och lägg över kycklingen.
Blanda vispad grädde med chilisås och bred över kycklingen.
Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
Knaperstek under tiden bacon i småbitar.
Strö över bacon och jordnötter.
Servera med jasmineris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar