tisdag 12 mars 2013

Gymnastik, konst och LCHF-pannkakor

 
6-åringen var hemma från 6-årsverksamheten idag. Han hostade så hemskt i natt och sov alltså dåligt. I morse sov han djupt och då ville jag inte väcka honom. Han fick vara hemma istället. Det blev en aktiv förmiddag eftersom han var sugen på att göra en massa saker. Först röjde vi upp. Eller det var mest jag som röjde men han höll mig sällskap hela tiden och pratade om allt möjligt! När vi var klara med våra "måsten" gjorde vi gymnastik. Jag försökte göra lite yoga (det gick inte så jättebra eftersom lillkillen ville sitta på mig hela tiden). Vi började träna på att stå på huvudet, på händerna och stå i brygga istället. Jag försökte inte så mycket själv (pga ovannämnda orsak) utan hjälpte till att hålla i och ta emot och så. Båda barnen tyckte det var skoj.
Vi har läst mycket om rymden på sistone och barnen är fortfarande intresserade. M satte sig och tittade lite i en bok om vårt solsystem och sedan ville han själv måla solsystemet. Vi använde kladdkrita och målade sedan rymden med vattenfärg.
2-åringen var förstås också med och målade. Roligt att blanda vatten och färg och se vad som händer!
Så här blev solsystemet! Det fick hamna i en ram från IKEA.
 
Till lunch gjorde vi LCHF-pannkakor. Barnen tycker de är mycket godare än vanliga pannkakor och det tycker jag med. Man blir inte så proppmätt av dem. Man kan ha lite vad man vill på dem - idag hade vi brieost och parmaskinka på men man kan ju ha bär och grädde på om man vill.
 
4 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk fiberhusk
 
Blanda och stek som vanliga pannkakor. De är ganska sköra och man får vara försiktig när man vänder dem.
När jag hämtade posten blev jag glatt överraskad. Två tidningar hade kommit, Amelia och Sköna hem. Jag tog såna där korta prenumerationer för att få presenterna! Jag fick två biobiljetter för den ena tidningen och en fin Marseilletvål i pumpflaska för den andra! Tidningarna passade bra till kaffet efter maten!
 
Det blev mycket målande idag. Före kvällsmaten var barnen igång igen. Nu ville M lära sig måla hästar och jag försökte visa hur man kan göra. Han lyckades få till två som han var ganska nöjd med! Han tyckte att de kunde ha varit lite mer verklighetstrogna men jag tycker de blev jättefina!
9-åringen blev också sugen på att rita. Han gjorde också ett solsystem och satte in i en ram. Innan barnen gick och lade sig spikade vi upp tavlorna i deras rum och de tyckte att det blev väldigt fint! 
 

 

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastiskt givande och underhållande dag för barnen :) vardagen är alltid spännande om man tar sig tid!

    kram/finafrun.se

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera