Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

måndag 10 februari 2020

Födelsedagsfirande!

I helgen hade vi kalas för två av barnen! För 9 år sedan föddes vår sista son! Han skulle ha kommit en vecka innan en av sina storebröder men det dröjde. Barnen och maken slog vad om varsitt datum men alla hade fel...för tidiga. Märkligt i och med att alla de fem äldre barnen kommit mellan 1 och 2 veckor före utsatt tid. Så kom storebrors födelsedag och alla hade liksom slutat vänta. "Den kommer nog aldrig ut" sa 5-åringen uppgivet och bad mig gapa så han kunde skrika in i min mun att "kom uuuuut, nuuuu!" Och dagen efter var han glad eftersom han fick rätt...sent på kvällen startade förlossningen och gick i raketfart...ungefär 20 minuter senare var han ute...ilfärd med ambulans, två krystvärkar när vi väl kom in i förlossningsrummet och så var vår yngsta ute! Februaribrodern (som lustigt nog föddes nästan lika snabbt) som hade varit lite orolig innan att hans födelsedag skulle behöva delas blev istället sur...han hade så gärna velat dela födelsedag! Men det är  bara ett dygn emellan dem och därför får de dela födelsedag ändå! 
Största storebror kom hem för att fira lillebror. Det är så mysigt när han kommer hem en sväng! Den här gången blev det extra roligt för lillebror när de kunde göra sushi tillsammans inför födelsedagsmiddagen! 
 Kaffekalas! Rimbobullar, ryska kyssar, schackrutor och havreflarn...
 Prinsesstårta...
 ...och tårta med dajmglass på browniebotten!
 Minstingen fick lego och efter paketöppningen blev det kul att bygga tillsammans med en storebror! 
 Efter prat och skratt och musicerande på gitarr och piano åt vi sushi. Vi hade gjort makirullar med lax eller räkor (avocado, gurka och så shrirachamajonnäs) och så gjorde vi dragon rolls med friterade räkor, avocado och stenbitsrom! Mycket gott och alla smaskade i sig tills faten var tomma! 
Efteråt tittade vi på melodifestivalen...vi är egentligen inga melodifestivalsmänniskor men vi gillar Anna Bergendal och så var det trevligt att sitta tillsammans hela familjen, mormor, morfar och farmor och titta och småprata och gissa vilka som skulle gå vidare. En trevlig födelsedagshelg hade vi! 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar