torsdag 25 oktober 2018

En onsdagseftermiddag

Det är fina höstdagar vi har nu...kristallklar himmel och luft...sol och det där skarpa härliga ljuset...glitter och glimmer kring gulnat gräs och barrskogarna lyser i guld när den låga solens strålar faller på rätt sätt. Det är annorlunda att bara ha skolbarn. En stor bit av livet har tagits ifrån både barnen och mig. Friheten är borta. Det går inte längre att ta tillfället i akt när det bjuds..njuta av strålande dagar som man vill. Och egentligen är det väl som det ska, kanske...om skolan hade givit det den ska och det den borde. Men så är det inte riktigt. Onsdagen var en sån dag när jag tänkte lite extra på just det...FN-dagen...en dag som blivit stor i skolans värld...en dag när alla barn ska upplysas om sina rättigheter...och ha kul...fira hela dan! Så  min 7-åring befann sig i skolan sina 5 timmar och upplystes och roades...och ute pågick den vackra hösten för fullt. Det sved lite i hjärtat när jag tänkte på det...det hade väl varit både lärorikare och roligare att ge sig ut på en långtur i naturen. Men vi gjorde så gott vi kunde...direkt när han kom hem tog vi en liten tur i vår närnatur. Och den duger fint att njuta av! 7-åringen var trött efter dagen...blodsockret var lågt efter många timmar på lite mat...men med en macka med mortadella i magen piggnade han till och vi fick en fin stund tillsammans i det fria! 
Korna i hagen vid sjön var så fina...tjocka härliga pälsar och andedräkt som ångade i den kyliga luften. En av korna hade en liten kalv! Den låg för sig själv en bra bit bort från de andra och 7-åringen gick in i hagen (man får det) för att försöka klappa den. Men då blev det fart på kalven...den lunkade iväg till sin mor och fick sig en slurk mjölk och sen höll den sig vid hennes sida. 

En fin katt gick på rälsen (här går nästan inga tåg och vi vet när de kommer och de åker dessutom väldigt sakta så det är ingen fara)...en riktigt lurvig angorakatt! 7-åringen måste förstås klappa...en lång stund klappade han katten! 
Ja, vi fick en fin eftermiddag trots skolplikten. De större barnen hade väl också behövt lite luft men de slutar så sent att det inte ens är någon idé att ens tänka på någon promenad för delas del. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar