måndag 27 november 2017

Ett resultat i världsklass!

Jag läser i Dagens industri. Det handlar om förskolan. Och den svenska modellen. Den svenska modellen är inte svensk egentligen står det. Den där modellen vi tänker på som svensk...alltså sociala skyddsnät, hög facklig anslutning och förtroendefulla förhandlingar mellan fack och arbetsgivare...är inte särskilt svensk. Den här modellen finns i många andra länder också. MEN det finns något som är typiskt svenskt. Och det är KVINNORS HÖGA FÖRVÄRVSFREKVENS I KOMBINATION MED HÖG NATIVITET. Det är unikt svenskt. Och detta har åstadkommits genom framgångssagan FÖRSKOLAN. I svensk tappning naturligtvis. Alltså nästan "gratis". Och i kombination med höga skattenivåer och särbeskattning förstås. Och förskolan i Sverige är i VÄRLDSKLASS. Förskolan har högst förtroende av all samhällsservice, högre än grundskolan och gymnasiet och ATTRAHERAR ÖVER 95 % av alla barn. Ja, det är fantastiskt. Tänk att 95 % av alla barn bara jublar och skriker efter förskola! Från 1 års ålder. De kan inte prata men de är så attraherade av förskolan att de inte kan vänta på att komma dit! Ja, det låter ju så när DI:s journalist får säga det. För man kan ju inte skriva som det är förstås. Att den svenska förskolemodellen innebär ett tvång. Att nästan "gratis" förskola, höga skattenivåer och särbeskattning i kombination med de attityder som finns kring mammor, barn och förskola...leder till att inga mammor och pappor ens tänker tanken på att vilja ta hand om barnen själva i hemmet. Och om de skulle få för sig att tänka den tanken slår verklighetssläggan snabbt till rakt i skallen. Det går inte. Vi har inte råd. Det går inte att driva en familj på en normal lön.

I alla fall...det är inte sånt man skriver förstås. För tydligen sitter staten och kapitalet i samma båt. Staten... ja, de vill väl antagligen styra folket så att de inte får för sig något...och så måste väl pengarna rulla fram och åter så att det går att låna på BNP:n. Och kapitalet...de vädrar väl vinst. För DI:s journalist skriver att den svenska förskolan, den som drivs av det privata näringslivet alltså, är en finfin exportvara. Om man bara kunde få kvinnorna i i EU att arbeta lika mycket som kvinnorna gör i Sverige så skulle EU tillföras ett nytt Tyskland i ekonomisk kraft. Så Stefan Löfven borde omedelbart börja promota förskolan som en ny svensk exportnäring.

För det är ju det fina i den svenska modellen. Att den förslavar människor...ser till att mammor och barn blir handelsvaror. Att man kan tjäna pengar på att driva ut mammor ur hemmen och leja bort barnens fostran till den privata stordriften. De svenska kvinnorna är sedan decennier domesticerade och nu hoppas man att det snart ska gå att få bukt med kvinnorna i EU. Darra därute! Svensken kommer!

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Hörde på radion idag att nu ska där fram en ny läroplan för förskolan så att barnen kan lär sig jämställdhet och att förstå att de har rätt till sina egna kroppar. Jag bara känner att jag spyr lite, låt för f a n ungarna vara ungar! Vi kommer att få en generation av barn som är totalt hjärntvättade och helt koko i huvudet med allt de inte får eller får tänka/göra.
  Så drar de in denna kampanjen Me-too i sammanhanget när vi pratar små barn i blöja, mer eller mindre. Man kan säga vad man vill om denna "kampanjen" men man kan inte låta bli att tänka att den passar agendan som handen i handsken.

  Det går fort ner för stupet nu, de bryr sig inte ens om att det är valår, de kommer ändå med nya skatter och andra påhitt. De vet om att skattkistan är tom men många att försörja och fler på väg som kräver livslång försörjning, så det gäller att krama lite till ur svensken.

  Suck vad jag känner en uppgivenhet nu för framtiden.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med...känner också en stor uppgivenhet.

   Radera