söndag 24 maj 2015

Medeltidsdag!

I går var det medeltids dag på kulturcentret här i närheten! Det var riktigt mysigt! Fäktare från en fäktningsklubb i närmaste större stad var där och visade historiskt korrekta svärd och berättade om hur man fäktades på medeltiden. Det var spännande att höra det de berättade och se när de fäktades. De barn som ville fick prova att fäktas och det var jättekul! Uppvisningen gav mycket stoff till fantasilekar hos de små.
Det såldes förstås en massa prylar på marknaden och minstingen fastnade för en pilbåge. En riktigt plastig pilbåge av dålig kvalitet. Men den hade han väldigt roligt med!
 Vid kulturcentret finns bondgårdsdjur på somrarna och nu fanns alla djuren där. Det var så roligt att titta och klappa.
Vi gick en liten promenad ut i skogen. Så vackert med alla liljekonvaljer som är på gränsen till att börja blomma...
Sen blev det lite eftermiddagskaffe på vårt vanliga ställe där det finns många släta stenhällar att springa och ha kul på för små spralliga barn! En härlig dag hade vi. Nästan hela familjen var med och hade det skoj tillsammans. Ja, 13-åringen var först lite sur och ville hellre vara hemma och vara ifred. Men han fick allt följa med ändå och rätt vad det var så var han lika glad som alla andra. Han pratade mycket med sin närmsta lillebror och var med och hade kottkrig tillsammans med småbröderna, skrattade och hade det roligt. Tänker att man inte ska släppa taget så fort barnen börjar bli lite tonårstruliga. De tycker allt att det är roligt att vara med om de bara får en liten knuff. Och att det är viktigt att faktiskt vara med och inte förlora kontakten med syskon och föräldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar