Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

torsdag 6 augusti 2020

Västkustsemester 2

Förra veckan var vi på västkusten igen! Vi hyrde ett hus i Bovallstrand nära! Ett så fint litet hus...gångavstånd till havet, motionsspår om knuten, underbara tapeter och möbler, ett fint litet samhälle att strosa runt i...  
Första kvällen strosade vi runt bara...spanade in samhället...gick ner till havet och bort till några badholmar...sammanbundna med träbroar! 


Vi kollade in "vår" badplats...både sandstrand och klippor....och hittade bunkrar! Spännande! 

Bovallstrand ligger så fint vid foten av Korpåsberget...ett till hälften sönderhugget berg med snygg profil tycker jag!
Barnen ville testa att fiska redan första dagen...de kastade och kastade men någon tur hade de inte denna gång...fast det gjorde inte så mycket...det var kul ändå! 
Första kvällen var vi lata...vi beställde pizza från pizzeria Konrad! Gott! 
Morgondopp blev det för de tuffaste (bla jag) några gånger! Härligt och uppfriskande att starta dagen med! 
På väg till morgondoppet! 
Morgondoppstället!

Veckan var blåsig och de kajaker vi hade hyrt gick inte att använda så ofta som vi hade trott men när vi fick till det var det härligt att susa fram nära vattnet och se samhället och naturen från ett annat perspektiv! 


Att sitta och läsa och lösa korsor eller lyssna på musik på stranden var inte heller så dumt! 
Ett roligt utegym fanns i närheten...det roligaste (och svåraste) var en lina att balansera på! 
Den mesta maten hade vi med oss...priserna är högre i affärerna på kusten än hemma...men vi gick ändå och handlade då och då...och då var det roligt att välja olika vägar för att se på alla fina hus! 
Två gånger åkte vi in till Hunnebostrand! Vi hade tänkt titta på Stenhuggarmuseet men kollade inte upp öppettider så första gången blev det inget besök där...det gjorde inget. Vi åkte till skulpturparken och strosade runt och drack eftermiddagskaffe! 
Jag gillar det här stället skarpt! Det är lite mäktigt med det höga berget med lodrät vägg bakom...statyerna och så havet...
Ett rep hängde längs bergväggen...oemotståndligt för vissa! 
Andra gången vi åkte var museet öppet...vi startade med en promenad i Hunne klyfta! Underbart vacker och rolig promenad! 



I museet berättade en guide om stenhuggeribranschen förr i tiden! Spännande och intressant! 
Efter museibesöket åkte vi till skulpturparken igen! Förra gången hade barnen spanat in hopptornet med tre avsatser...5 m, 7,5 m och 10 meter! Det var tydligen härligt att kasta sig ut från 10 meters höjd! 
Det yngsta barnet var för litet för att våga hoppa och tyckte också att det var alldeles för kallt för att bada..men han gillade att svinga sig i ett rep som hängde från hopptornet! 
På Badholmarna fanns också ett hopptorn...5 meter högt...kul det också! 
Vi kollade in berget i Bovallstrand...Korpåsberget! På ena sidan hade ett stenbrott funnits..där var bergväggarna lodräta...
Trappor fanns så man kunde komma upp på toppen! 
Utsikten var härlig!

Fler besök på Badholmarna hanns med! Det var härligt att ligga och slappa på solvarma klippor! 
Veckan gick fort som det gör när man har det trevligt! På hemvägen stannade vi till i Tossene för att se på hällristningar! Tyvärr var det en djurhage där ristningarna fanns och man fick inte gå in. Jag och en son var lite obstinata och traskade in ändå! Ristningarna var inte ifyllda med rött men man kunde se svaga konturer...man kunde också se två hästar, en zebra och en brunrandig...ja, hebra eller zäst..eller nåt! En blandning i alla fall..snygg var den! 
Vi åt lunch i Havstenssund för att se var sonen som tog studenten i år hade varit på studentcoronaresa! Det var ett fint ställe! 
Sen åkte vi till Tanum och tittade på hällristningarna där! De syntes ordentligt och en fin guidning fick vi också! 


Tyvärr hade vi bråttom...vi hade inte tagit reda på att det numera finns ett museum och en bronsåldersby i Tanum...vi hann bara kasta ett getöga på det! Det vi såg var intressant och fint! 
En riktigt fin semesterresa fick vi i år! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar