Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

måndag 10 augusti 2020

Coronaspecial 32 - omstart och konspirationsteorier

Det finns en omstartskommission. Omstartskommissionen är en expertgrupp som Stockholms Handelskammare tillsatt för att ta fram förslag som ska stärka Sveriges konkurrenskraft efter coronakrisen. 

Susanne Ackum, nationalekonom och fd tävlingssimmare, uttalar sig i Ekot. Hon är ansvarig för utbildningsfrågor i Omstartskommissionen. Hon säger att förskolan bör bli obligatorisk från 4 år och att förskolan ska innehålla mer färdighetsträning. Barnen ska få några timmar per dag med mer strukturerad utbildning och kunskapsuppbyggnad i framför allt språk. För alla barn. 

Ja ja, det är vad man kunde tänka sig. Corona kom lägligt. Den erbjuder en gyllene chans att skärpa skolplikten ytterligare. Nåt sånt får man inte missa. För ett par år sen blev förskoleklassen obligatorisk. Nu flyttar man fram positionerna. Trots att förskolan brottas med alltför stora barngrupper, har en yrkeskår som är den mest sjukskrivna i landet, har stora problem med att hitta behörig personal...vill man alltså göra en haltande verksamhet obligatorisk. I en överfull verksamhet med outbildad personal vill man att barnen ska träna på språk och annat för att klara av skolan senare...en annan verksamhet som brottas med stora problem. 

Men det handlar förstås inte om själva skolan. Det handlar om att ta barnen. Ibland får jag för mig att det finns en konspiration bakom...en grupp människor som sitter och planerar vilka drag som ska tas härnäst. Så är det förstås inte. Sverige är en demokrati. Konspirationen är nog av en annan art...vi är hjärntvättade...de som styr är marinerade i de rätta värderingarna och agerar utan att få någon order av en ond makt, en stark man...reptilhjärnan vet precis hur den ska agera...målet är fastlagt djupt in i ryggmärgen. Barnen ska vara i verksamhet. De vuxna ska vara i en annan. Hemmen ska tömmas. Familjeband ska försvagas. Barn ska fostras i kollektiv, på institution...hjärntvätten kan fortsätta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar