Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

måndag 16 mars 2020

Förra veckan...

...är slut och en ny  har börjat! 
Lite mer vår kom hit...tre dagar i rad kom stora svansträck plöjande mot nordost!
Krokusarna slog ut! 
Vi gick en promenad en eftermiddag...de muddrade på vår lilla fågelsjö...de försöker väl få lite mer sjö och lite mindre våtmark av den! Den här sjön har varit en sjö på riktigt en gång men torrlades en gång i tiden för att få mer odlingsmark...och så ville man ha en sjö av det igen! Men det är svårt! Så länge jag har bott här...i mer än 30 år sammanlagt...har man kämpat...muddring, karpar, kor! 
I istidsnatur är det härligt att leka!
Jag ägnade ett par eftermiddag åt att klippa min måbärshäck! Förra året klippte jag ner en lång sträcka av den men sparade en bit för insynens skull! Den biten måste ändå göras något med...häcken är gammal och det är mycket dött inuti och den är svajig och...ja, gammal! Jag bestämde mig för att klippa ner hälften, insidan, och så låta den föryngras och växa sig fin innan jag tar utsidan om några år! 
Ett helt gäng grönsiskor har kommit hit till oss och håller till i ett stort träd i grannens trädgård! Hit till oss kommer de och äter frön! Jag blir så nostalgisk när jag ser de här söta fåglarna...just en sån där liten grönsiska hade jag som burfågel när jag var barn och tonåring...min bror hittade en skadad unge och vi tog hand om den! Den blev så tam och jag tyckte lite synd om den som skulle sitta i bur så han fick vara ute många timmar varje dag och flyga fritt i huset! Åtta år gammal blev han och det var en liten sorg när han dog! 
Fredagsfriden inleddes med våfflor framför tv:n när skolbarnen kommit hem! Mys! 
Och så blev det helg och äldste sonen kom hem en sväng! Han hade sin vovve med sig och det är ju så roligt tycker vi alla! Vi gick på promenad både på lördagen och söndagen! Och mormor och morfar kom förbi och fikade och klappade hunden och var med på promenaden. 9-åringen tyckte det var toppen att få hålla kopplet! 
 På lördagskvällen var två av tonåringarna ute på festligheter men vi andra hade mysigt tillsammans. Jag och äldste sonen lagade mat tillsammans...fiskburgare, egna pommes - både vanliga och av sötpotatis...chilimajo, mangosalsa, avocadocrème och andra grönsaker! Mums! 
En trevlig helg hade vi! Nu är vi lite fundersamma så här i coronatider...hur gör man när man är lite förkyld...ska barnen vara hemma om de är lite täppta i näsan? Eller ska de vara mer förkylda? 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar