måndag 19 augusti 2019

Västkustdagar!

Idag är det sista dagen på sommarlovet! Det är höst i luften! Lite vemodigt är det allt...samtidigt skönt på nåt märkligt sätt. Det ligger både olust och förväntan i luften. I morgon börjar vardagen igen. Barnen ber mig att inte säga ett enda ord om det..."nämn inte ordet "skola"" fick jag höra vid lunchen. Vi ska inte tänka på skola idag...inte på den sista sommarlovsdagen. Vi ska bara vara...jag låter barnen spela tv-spel hur mycket de vill...en äppelpaj tänker jag göra till kaffet...vi drar nog på en film till fikat. Fram tills dess skrotar jag runt...plockar lite här och där, vattnar i trädgården, hänger en tvätt...och sorterar fotografier på datorn...lägger våra sommarminnen i olika mappar! Västkusten döptes en mapp till...för där var vi några dagar i slutet av makens semester! Det var roligt! Vi hälsade på släktingar som har sommarhus där! Ibland passar det att vi hälsar på...de är där när vi inte är bortresta...i år var det så! Tre barn fick vi med oss i år! De tre äldsta var hemma...rådde om huset själva tillsammans med sina flickvänner...det gick bra...det verkade som om de hade det trevligt och roligt! 
Barnen har åkt hit så många gånger att de känner igen sig...när vi kommer hit känns det som om vi nästan är framme...havet skär in i land och vi får vittring på slutmålet! 
 
När vi kom fram och hade pratat och packat upp lite och druckit kaffe gick vi ner till havet! En så fin promenad bland björnbär och åkrar och stenhällar...
Och väl nere i havsviken var det härligt att klättra på släta, lena, varma, rosa klippor...
...eller hoppa ner i svalt och  härligt havsvatten! Och extra roligt var det förstås att det finns ett barn i familjen som är pigg på att bada och ha kul! 
En rolig klippa finns vid sommarhuset! 
...och inne i huset en rolig tramporgel som yngste sonen tyckte om att sitta vid emellanåt!
Efter frukost andra dagen åkte vi till Bua...
...gick över ljungheden ner mot havet!
...och solade, badade, åt lunch och läste på den fina stranden!
Barnen letade efter ostron och krabbor och annat....
När vi kom tillbaka till huset blev det mer bad på kvällen...13-åringen ville hitta mer ostron...
De som tyckte att det räckte med bad satt på klipporna och snackade istället!
En hel hög ostron fick M ihop...uppskattat av ganska många i gänget!
Dagen efter var det mulet...vi åkte in till Hunnebostrand och gick runt en liten ö!
Det var en riktigt fin promenad!
 
Där fanns också en statypark längs vattnet...
Vackra, märkliga, konstiga...statyer fanns...men också roliga klippor att klättra på!
Sista dagen hann vi med att bada lite innan vi var tvungna att ge oss hemåt! 
Det var mysigt att få en liten extra semestertur till en vacker plats och extra roligt att träffa släktingar och umgås och prata och skratta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar