onsdag 21 augusti 2019

Kerstins gurka

Äldste sonen sommarjobbade på MAXI i sommar. Det gjorde han förra året också och redan då började han prata om västeråsgurka...de där små som kommer in i augusti...han var så sugen på att göra något av dem. Det gjorde vi inte den sommaren...men i år blev det av. När jag googlade på lämpliga recept kom jag plötsligt på att mina föräldrar alltid gjorde inlagd gurka när jag var liten...ett telefonsamtal senare hade jag receptet på barndomsreceptet...Kerstins gurka! Det blev gott...lika gott som jag mindes det...så nu står flera burkar med den här goda gurkan i matkällaren och kommer nog vara, inte fram till nästa augusti kanske, men många månader i alla fall! 
Här kommer receptet;

2 kg västeråsgurka
9 dl inläggningsättika (3,6 dl 12% ättikssprit, 5,4 dl vatten)
1 kg socker
3 nävar fint salt
dillkonor
2 lagerblad
1 bit pepparrot i tärningar
2 msk senapsfrö

Tvätta gurkorna och skiva dem rätt fint.
Koka en lag av ättika, salt och socker.
Häll den het över gurkorna som är varvade med dillkronor, pepparrot och senapsfrö. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar